Συλλαλητήριο αγροτών: Μοίρασαν λάχανα στους φτωχούς στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε το αγροτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο που ήταν σε εξέλιξη από το πρωί

Αντιπροσωπεία των οποίων πρόκειται να επιδόσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή. Μεταξύ των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων είναι αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο πετρέλαιο και ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ.

Αυτή την ώρα βρίσκωνται στην Ομόνοια και πάνε  προς Σταδίου. Οι αγρότες, οι οποίοι διαδήλωνουν και μεταξύ άλλων διεκδικούν αλλαγές στο φορολογικό και ασφαλιστικό

Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Βάθη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο σημερινό συλλαλητήριο δε συμμετέχουν και παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία, εκπρόσωποι των οποίων αύριο το απόγευμα θα λάβουν μέρος σε ευρεία σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών.

Στην Πλατεία Βάθη βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Οι αγρότες στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την Ε.Ε. για τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν και τους διώχνουν από τη γη τους» και πρόσθεσε πως: «Χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα, συμπαράσταση όλου του λαού. Μόνο με κοινούς, ενωτικούς αγώνες μπορούμε να προχωρήσουμε».

Αιχμές κατά της κυβέρνησης και των ΜΜΕ άφησε ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας ενώ στο στόχαστρο του έβαλε και τους αγρότες της Μακεδονίας που έχουν συνάντηση αύριο στο Υπουργείο. Είπε πως εκείνοι είναι μεγάλοαγρότες και δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα.

Μεταξύ άλλων, είπε  σε δηλώσεις του πως «πραγματοποιούμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και καλούμε όλο το λαό της Αθήνας που υποφέρει από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. να μας δείξει αλληλεγγύη. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα