Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων μετά την ρίψη στεφάνου του Καμμένου στα Ίμια

Μισή ώρα μετά την αποχώρηση του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο Πάνος Καμμένος, από την περιοχή των Ιμίων οι Τούρκοι προχώρησαν σε νέες προκλήσεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεις πάνω από το σημείο.

Συγκεκριμένα στις 7.43 έγιναν 8 υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά, οι 6 πάνω από τα Ιμια και οι 2 πάνω από την Καλόλιμνο.

Αμεση ήταν η απάντηση της Ελληνικής Πολεμική Αεροπορίας καθώς ελληνικά μαχητικά σηκώθηκαν στον αέρα και άμεσα προχώρησαν σε αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΑ πέταξαν με ελικόπτερα πάνω από τα Ιμια και προχώρησαν σε ρίψη στεφάνου στη μνήμη των τριών πεσόντων της κρίσης των Ιμίων το 1996 Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό και Παναγιώτη Βλαχάκο.

Ο Πάνος Καμμένος όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες λίγο πριν τις 8:20 το πρωί.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έφτασε στο σημείο με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ενώ μαζί του ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο Πάνος Καμμένος, από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφιερώνει στεφάνι στην μνήμη των ηρώων στα Ίμια κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα