Φλώρινα: Ένοχος για το φόνο της γυναίκας του. Πρωτοφανής απόφαση

Τέλος έλαβε η δίκη για τον άδικο θάνατο της Χρυσούλας Βλάχου την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας.

Μία δικαστική διαδρομή, όπου έπειτα από 6,5 χρόνια και 7 συνεχόμενες συνεδριάσεις, δόθηκε μία εντυπωσιακή για τα δικαστικά δεδομένα απόφαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες  η απόφαση βγήκε στις 03:00 περίπου τα ξημερώματα, όπου ο σύζυγος της Χρυσούλας Βλάχου, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του και του επιβλήθηκε 20 ετή ποινή φυλάκισης, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Το πιο εντυπωσιακό όμως που έλαβε χώρα χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας, ήταν η Έφεση που ασκήθηκε από τον ίδιο, να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, πράγμα που του δίνει το δικαίωμα να παραμείνει ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο ίδιος, με περιοριστικούς όρους αυτό της εξόδου από τη χώρα και η εμφάνισή του κάθε 15 μέρες στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης.

Η υπεράσπιση του συζύγου, εισηγήθηκε την αναστέλλουσα μορφή της Έφεσης, ενώ έγινε δεκτή, όχι όμως ομόφωνα.

Συγκινητική ήταν η αγόρευση της Εισαγγελέως, η οποία πρότεινε την ενοχή και την καταδίκη του συζύγου, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα της αναστέλλουσας δύναμης της έφεσης.

Ο κ. Αναστάσιος Θεοδωρίδης, βασικός μάρτυρας και Τεχνικός Σύμβουλος της οικογένειας Βλάχου, έδωσε μία σαφή εικόνα στο Δικαστήριο, ότι δεν πρόκειται για ατύχημα, όπως αρχικέ είχε θεωρηθεί το 2010, αλλά για εγκληματική πράξη.

Ο κ.Μπίκας Κωνσταντίνος, από την Πολιτική Αγωγή της αδικοχαμένης Χρυσούλας Βλάχου, δήλωσε :

«Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι ενώ κρίθηκε ομόφωνα ένοχος με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επιβλήθηκε 20ετη ποινή φυλάκισης, εν τούτοις το δικαστήριο, θεώρησε ότι η έφεση πρέπει να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Θα πρέπει να μην ξεχνάμε, ότι αποδείχθηκε περίτρανα στο Δικαστήριο η ενοχή του συζύγου και ότι σκότωσε τη γυναίκα του».

Η έφεση θα εκδικασθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στην Κοζάνη, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Μπίκας Κωνσταντίνος ως Πολιτική Αγωγή, θα εισηγηθούν με σχετικό αίτημά τους να επισπευσθεί η διαδικασία για την εκδίκαση της Έφεσης.

 

 

 

kozanilife

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: