Ξέσπασε σε λυγμούς η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη Μαρία, ξέσπασε σε λυγμούς μέσα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, την ώρα που απολογούνταν ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση στην πολύκροτη υπόθεση.

Οπως κατέθεσαν τόσο ο πρώην διευθυντής όσο και η υπεύθυνη της εστίας, η οποία αντιμετωπίζει την ίδια κατηγορία και απολογήθηκε χθες, δεν είχαν διαπιστώσει βασανιστήρια σε βάρος του 20χρονου. Οι κατηγορούμενοι παρέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου τα γεγονότα που απασχόλησαν το συμβούλιο των καθηγητών της Γαλακτοκομικής και αφορούσαν συμπεριφορές που φέρεται ότι είχαν σπουδαστές σε βάρος του άτυχου σπουδαστή.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας, εξήγησαν ότι, παρά τα μέτρα που είχαν λάβει μετά τις καταγγελίες που έφτασαν στη διεύθυνση από άλλους σπουδαστές, δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν κάποιο βίαιο περιστατικό.

Σημείωσαν, επίσης, ότι και ο ίδιος ο Βαγγέλης, παρότι είχε κληθεί, δεν είχε αναφερθεί ποτέ σε τέτοιο περιστατικό, ενώ η αλλαγή του δωματίου του έγινε κυρίως λόγω της φασαρίας που προκαλούσαν οι συμφοιτητές του.

Παρέμβαση

Τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς και η αδελφή του αδικοχαμένου Βαγγέλη, που παρακολουθούσαν τη δίκη. Την ώρα που ολοκληρωνόταν η κατάθεση του πρώην διευθυντή, η μητέρα του Ρεθυμνιώτη σπουδαστή κατέρρευσε, ξεσπώντας σε κλάματα, ενώ ο τραγικός πατέρας έκανε παρέμβαση, ζητώντας να κληθεί για κατάθεση μία πρώην φοιτήτρια της σχολής, η οποία φαίνεται ότι γνωρίζει πράγματα. Πριν από τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων, χθες (έβδομη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας), κατέθεσαν και οι τελευταίοι μάρτυρες, δίχως να προκύψουν νέα στοιχεία.

Ο δικηγόρος της πρώην υπεύθυνης για την εστία Δημήτρης Δήμου εξέφρασε την πεποίθηση πως το κατηγορητήριο κατέρρευσε και πρόσθεσε ότι έχει την πεποίθηση πως οι δικαστές και οι παράγοντες της δίκης θα λειτουργήσουν με βάση αυτά που αποδεικνύονται μέσα στις αίθουσες και όχι έξω από αυτές.

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, με την απολογία του πρώην βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, και η απόφαση εκτιμάται ότι θα εκδοθεί έως την Παρασκευή.

Υπόθεση Γιακουμάκη: Σήμερα η απολογία Μαρκογιαννάκη

Συμφοιτητής Γιακουμάκη: Κανένας δεν μπορεί να δεχτεί ότι αυτοκτόνησε

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα