Λάρισα: Σε σοβαρή κατάσταση ο 4χρονος που κάηκε το σπίτι τους. Δεν είχαν ρεύμα

Με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από το καπνό που εισέπνευσε  και διασληνωμένο μεταφέρθηκε  στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα το 4 ετών αγοράκι που οι πυροσβέστες με αυτοθυσία απεγκλώβισαν από το διαμέρισμα της Μανδηλαρά το οποίο εκείνη την στιγμή φλεγόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα του 5ου ορόφου στη Μανδηλαρά δεν είχε ρεύμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εμπειρογνώμομες αναζητώντας μέσα στους καπνούς το πίνακα του ρεύματος διαπίστωσαν ότι το ρεύμα ήταν κομενο. Το ερώτημα της προανάκρισης λοιπόν είναι με τι θερμαντικό σώμα ζεσταινόταν στο διαμέρισμα μάνα και μικρό αγόρι, το οποίο και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ίσως είναι «υπεύθυνο» για την εκδήλωση της φωτιάς.

Αυτή την στιγμή το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ Λάρισας στα πλαίσια της προανάκρισης που διενεργεί παίρνει καταθέσεις προκείμενου συνθέσει το παζλ των καταστάσεων που οδήγησαν στη πρωινή τραγωδία.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8 το πρωί, πιθανόν από θερμαντικό σώμα, σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου, στην οδό Μανδηλαρά, σε δωμάτιο όπου βρισκόταν η μητέρα και το παιδί. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το 3χρονο αγοράκι, όπως και τη μητέρα του, οι οποίοι την ώρα της φωτιάς βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

Οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο με δύο οχήματα και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση των αντρών με αντιασφυξιογόνες μάσκες για να απεγκλωβίσουν μάνα και παιδί. Να σημειωθεί πως το παιδί στην αρχή μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, όμως κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί διασωληνωμένο στην Αθήνα.

Η μητέρα του τρίχρονου παιδιού, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία της.

 

onlarissa

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα