Ένοχοι κρίθηκαν ο πατέρας της Άννυ Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας και ο φίλος του Ναζίφ Αχμέντοβ γνωστός ως Νικολάι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ένοχη για κακουργηματική πράξη κρίθηκε και η μητέρα της Άννυ, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.
Οι αφηγήσεις όσων προηγήθηκαν του εγκλήματος αλλά και τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα που διαδραματίστηκαν στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα πολλές φορές «πάγωσαν» το ακροατήριο αφού πρόκειται για μια υπόθεση που δεν χωρά ανθρώπινος νους.
Ο πατέρας της Άννυ Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας, παρότι αρνήθηκε πως τη σκότωσε ομολόγησε ότι την τεμάχισε για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της. Μάλιστα, κατονόμασε τον συγκατηγορούμενο του Ναζίφ Αχμέντοβ γνωστό ή Νικολάι ως τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε το σχέδιο του τεμαχισμού κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ισχυριζόμενος πως ήταν εκείνος που ξετύλιξε το κουβάρι των αποκαλύψεων και ο Σάββας τον εμπλέκει για να τον εκδικηθεί.
Η εισαγγελική λειτουργός σε μια αγόρευση καταπέλτη ζήτησε την ενοχή και των δυο κατηγορουμένων τους οποίους χαρακτήρισε «αδίστακτους» και «ψυχρούς εκτελεστές» κάνοντας λόγο για μια φρικιαστική υπόθεση μοναδική στα παγκόσμια χρονικά.
Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την απαλλαγή της μητέρα της 4χρονης για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος. «Θα μπορούσε κανείς να πει πολλά για τον τρόπο ζωής της ή ότι δεν ήταν τέλεια μητέρα αλλά το γεγονός ήταν πως άφησε το παιδί με τον βιολογικό του πατέρα ο οποίος ουδέποτε υπήρξε βίαιος...» είπε η εισαγγελική λειτουργός και ζήτησε να κηρυχθεί η γυναίκα ένοχη, μόνο, για το πλημμέλημα της ψευδορκίας.
Οι ποινές
Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Στάνισλαβ Μπακαρτζιέβ για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, ποινή φυλάκισης δύο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού, ποινη φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της παρανομης οπλοκατοχής και επιπλέον ποινή φυλάκισης ενός έτους για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.
Στον Νικολάι το Δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία, δυο έτη φυλάκιση για την περιύβρισης και δύο έτη φυλάκιση για την παράνομη οπλοκατοχή.
Και για τους δυο κατηγορούμενους αποφασίστηκε η απέλαση τους από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινής τους και απαγόρευση επανεισόδου τους για δέκα χρόνια. Επίσης αποφασίσθηκε και για τους δύο η στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών αντίγραφα της δικογραφίας σχετικά με καταγγελίες του πατέρα της Άννυ για βιαιοπραγίες σε βάρος του από τους αστυνομικούς οταν συνελήφθη.
Στη μητέρα της Άννυ επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία κάθειρξη εξι ετών, με την μειοψηφία δυο τακτικών δικαστών και ενός ενόρκου οι οποίοι είχαν την αποψη πως πρεπει να της επιβληθεί κάθειρξη οκτώ ετών.
Η εισαγγελέας ζήτησε απο το δικαστήριο η ποινη της μητέρας να έχει αναστέλλουσα δύναμη και να αφεθεί ελεύθερη μέχρι το Εφετείο.
Το Δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα της Άννυ με τους περιοριστικούς όρους της απογοήτευσης εξόδου απο τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε ΑΤ.
Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για το αδίκημα της ψευδορκίας.