Απεργία με το πρώτο κουδούνι για δημοτικά και νηπιαγωγεία

ι ξεκινούν και οι απεργίες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, αφού  η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος,  εξήγγειλε εικοσιτετράωρη απεργία για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αντιδρά έτσι στο νέου τύπου ολοήμερο στην προσχολική αγωγή.

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου αλλά θα κλείσουν τρείς ημέρες αργότερα καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) κήρυξε  24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Στις 15 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Έως τις 22 Σεπτεμβρίου, εξάλλου, θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών όλης της χώρας με  εισήγηση για τη λήψη αποφάσεων κλιμάκωσης απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας με επαναλαμβανόμενη μορφή (3 – 5 ήμερες). Η Ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.

Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων.

Χαρακτηρίζει, επίσης, «επικοινωνιακού χαρακτήρα» την εξαγγελία για επέκταση και γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα «συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο».

«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ υποβαθμίζει, δίχως αιδώ, τον παιδαγωγικό και αντισταθμιστικό ρόλο του ολοήμερου νηπιαγωγείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα