Πανελλήνιες 2016: Υποψήφια ετών 77

Το γύρο της Ελλάδας κάνει η είδηση με την υποψήφια των πανελλαδικών εξετάσεων ετών 77, από τον Έβρο, που πρώτος ανέδειξε χθες το πρωί ο maximum fm 93,6.

Η Ευθυμία Στεργίου, 77 ετών, μετά από διετή παρακολούθηση μαθημάτων σε νυχτερινό λύκειο, χθες το πρωί έκατσε στα θρανία και έδωσε εξετάσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα, εκπληρώνοντας ένα όνειρο που είχε από παιδί.

Μιλώντας στον Maximum FM και τον Δημήτρη Κολιό, ο γιος της, Σάββας Στεργίου, εξέφρασε τη μεγάλη του συγκίνηση για το κουράγιο και τη δύναμη της μητέρας του να μπει σε αυτή τη διαδικασία, την οποία, όπως είπε, περίμενε τα τελευταία 2 χρόνα πώς και πώς, χωρίς να σηκώνει το κεφάλι της από τα βιβλία. Μάλιστα, η ίδια στοχεύει να περάσει στο παιδαγωγικό της Αλεξανδρούπολης, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί κάποια μαθήματα.

«Είμαι πολύ περήφανος και συγκινημένος για τη μητέρα μου. Από τότε που ήμουν παιδί, τη θυμάμαι να λέει ότι αν είχε καταφέρει να τελειώσει το σχολείο, θα είχε γίνει δασκάλα. Αγαπούσε πολύ τα γράμματα κι ήταν άριστη μαθήτρια. Όμως, οι συνθήκες της εποχής δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει, αφού οι βούλγαροι σκότωσαν τον πατέρα της όταν εκείνη ήταν 5 χρονών. Στα 16 της αναγκάστηκε να παντρευτεί για να επιβιώσει η οικογένεια και τα αδέρφια της. Πρόπερσι, της πρότεινα να προσπαθήσει να τελειώσει το σχολείο, πηγαίνοντας στο νυχτερινό, και να δώσει εξετάσεις, για να υλοποιήσει το παιδικό της όνειρο. Το μήνυμα που θέλω να μοιραστώ με όλους είναι να μην σταματήσουμε ποτέ να κυνηγάμε τα όνειρά μας. Αυτό είναι το παράδειγμα που μου έδωσε η μητέρα μου. Συγκινούμαι για το κουράγιο της».

 

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία!!

 

huffingtonpost

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα