Προφυλακίστηκε ο δάσκαλος που πιάστηκε να ασελγεί σε μαθήτρια

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την επτάωρη (!) απολογία του στον ανακριτή Κέρκυρας, ο 51χρονος δάσκαλος δημοτικού σχολείου που συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων μαθητριών του.

Οπως έκριναν εισαγγελέας και ανακριτής, το βιντεοσκοπημένο υλικό (από κρυφή κάμερα) που είχε καταγράψει τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις του εις βάρος 9χρονης δεν άφηνε περιθώριο για αμφιβολίες και τον έκριναν προφυλακιστέο.

Ο 51χρονος εκπαιδευτικός από τα Γιάννενα, που δίδασκε εδώ και χρόνια στην Κέρκυρα, κατηγορείται ότι χάιδευε στα γεννητικά όργανα και στο στήθος δύο μαθήτριές του ηλικίας 9 και 11 ετών. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του άρχισε όταν το 9χρονο κορίτσι αποκάλυψε τα πάντα στους γονείς του. Ο διοικητής της Ασφάλειας Κέρκυρας Μάνθος Γιαννούλης ενημέρωσε τον εισαγγελέα και εκείνος έδωσε άδεια στους αστυνομικούς να τοποθετήσουν κάμερες στο σχολείο. Δύο 24ωρα μετά, ο κατηγορούμενος παιδόφιλος καταγράφηκε την ώρα που ασελγούσε στην 9χρονη. Με έγγραφο του υπουργού Παιδείας προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας, παύθηκε από τα καθήκοντα του δασκάλου.

«Δεν έχει αξία το μέγεθος του χρόνου της στέρησης της ελευθερίας, όσο η ίδια η στέρησή της. Ομως τραγικότερη όλων είναι η κατάχρηση της εξουσίας στην ψυχή και στο συναίσθημα, στην αγνότητα και την ανιδιοτέλεια των μαθητών από τον δάσκαλο» είπε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας Χρήστος Ανθης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα