Πορεία στο Σύνταγμα το απόγευμα της Κυριακής, 10 Απριλίου

Ομοσπονδίες, συνδικάτα και Επιτροπές ανέργων, μαζί με φορείς του ΚΚΕ, ετοιμάζονται σήμερα Κυριακή να υποδεχτούν με ένα μεγάλο συλλαλητήριο τους οδοιπόρους από την Πάτρα, στις 6 π.μ. στο Σύνταγμα.

Εκεί θα τερματίσει η πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας, έχοντας διανύσει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την περασμένη Κυριακή που ξεκίνησε από την αχαϊκή πρωτεύουσα.    

Στο συλλαλητήριο θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πέρα από την ανάδειξη των διεκδικήσεων για τους άνεργους που πρόβαλε η πορεία, το σημερινό συλλαλητήριο έχει και τον χαρακτήρα της διαδήλωσης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση - κουαρτέτο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της γενικής 48ωρης απεργίας.    

Νωρίτερα το πρωί, στις 11 π.μ., οι Λαϊκές Επιτροπές από τη Δυτική Αθήνα θα υποδεχτούν την πορεία στις 11 π.μ. στο Παλατάκι, στην εκδήλωση υποδοχής που οργανώνει ο δήμος Χαϊδαρίου, για να πορευτούν μαζί τους ως το Σύνταγμα.

Στο συλλαλητήριο καλούν τα Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών, Φαρμάκου, Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λιθογράφων, Πρακτορείων Τύπου, Χαρτεργατών, Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Ελεγκτών, Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, Χρηματοπιστωτικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και Πειραιά.

Οι προσυγκεντρώσεις

Για το συλλαλητήριο έχουν οριστεί οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις, όλες στις 5 μ.μ.:

Πλατεία Κάνιγγος: Συνδικάτα δημόσιου - ιδιωτικού τομέα και ΕΒΕ.
Σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο: Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι
Σταθμός ΗΣΑΠ Μοναστηράκι: Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά
Σταθμός ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη: Λαϊκές Επιτροπές Νότιου τομέα Αθήνας
Σταθμός ΜΕΤΡΟ «Ευαγγελισμός»: Λαϊκές Επιτροπές Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας
Πλατεία Ομονοίας: Λαϊκές Επιτροπές Βόρειου Τομέα, Α΄ Αθήνας - Γαλατσίου, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, ΟΓΕ
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Συνταξιουχικά σωματεία

Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι παρακάτω καλλιτέχνες: Αντωνοπούλου Ρίτα, Κουρούση Ντένια, Λέκκας Βασίλης, Λεμπέσης Γιάννης, Μανωλοπούλου Σταυρούλα, Μεράντζας Γιώργος, Μουσάδη Νατάσσα, Μπούσαλης Πάνος, Παπάζογλου Σοφία, Σαρρής Γιώργος και τα συγκροτήματα των Καραντωνίου Χρυσόστομου και Παπαϊωάννου Πάνου, Kollektiva, «Υπεραστικών».

Πούλμαν από Λαύριο

Kάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. Η αναχώρηση θα γίνει με πούλμαν από το Άγαλμα Μεταλλωρύχων στις 4 μ.μ..

Το Εργατικό Κέντρο συμμετείχε στην μεγάλη πορεία, από την Ακράτα μέχρι το Ξυλόκαστρο. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι συμμετέχοντες συνάδελφοι - άνεργοι, είδαν από κοντά την υποδοχή όλων των κατοίκων που με συγκίνηση χειροκροτούσαν τους οδοιπόρους αγωνιστές που βαδίζουν ερχόμενοι στην Αθήνα για να απαιτήσουν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, μέτρα ενάντια στην ανεργία, δουλειά με δικαιώματα».

Διαβάστε επίσης

Κλειστοί οι δρόμοι στα νότια προάστια της Αθήνας στις 10 Απριλίου

902

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: