Απεργία: Στους δρόμους οι Κρητικοί για το ασφαλιστικό - Φωτογραφίες

Δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν στο Ηράκλειο, οι κεντρικοί δρόμοι του οποίου πλημμύρισαν με απεργούς που διαμαρτύρονταν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Με διαφορετικές αφετηρίες συγκεντρώσεων μέσα στην πόλη, αφενός το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΑΔΕΔΥ και οι παραγωγικοί φορείς και αφετέρου οι αγρότες και το ΠΑΜΕ, ξεκίνησαν μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης αλλά και τα γραφεία της Αποκέντρωσης Κρήτης και στη συνέχεια στην περιοχή του κόμβου στον Γιόφυρο στην Εθνική Οδό.

Αγρότες από κάθε γωνιά του νομού Ηρακλείου κατευθύνθηκαν το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, όπου με αγροτικά οχήματα και τρακτέρ, κατέκλυσαν τον χώρο της προσυγκέντρωσης, και ξεκίνησαν νωρίτερα την προγραμματισμένη πορεία τους προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα και στα διάφορα κομβόι να προχωρήσουν μέσα στην πόλη.

Η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, με μαύρες, αλλά και ελληνικές σημαίες, με πανό, κορναρίσματα και συνθήματα, πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Την ίδια ώρα τα καταστήματα αλλά ακόμη και καφετέριες ήταν κλειστά αφού και οι επαγγελματοβιοτέχνες μετέχουν στη σημερινή απεργία.

Στο Ηράκλειο έφτασαν και αγρότες από το Νομό Λασιθίου με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο. Αγροτοσυνδικαλιστές εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγροτική κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων, ενώ η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή της, καλεί τους αγρότες «όλοι μαζί να φωνάξουμε ένα βροντερό "όχι" στις πολιτικές της εξαθλίωσης, στέλνοντας παράλληλα ένα μαζικό και ηχηρό μήνυμα αντίδρασης». «Θέλουμε μέτρα ανάπτυξης, ώστε προγραμματισμένα και συγκροτημένα να βαδίσουμε στη "γεωργία του μέλλοντος". Ας χαράξουμε επιτέλους Αγροτική Πολιτική» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Την ίδια ώρα το Ηράκλειο νέκρωσε αφού στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους δήμους, εργάτες, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, νοσηλευτές, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί, έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι κ.ά.

Στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, εκπρόσωποι των παραπάνω, με χαιρετισμούς και ομιλίες, εξέφρασαν την αντίθεση τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου με κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας, ενώ στη συνεχεία πήγαν στον κόμβο στον Γιόφυρο Ηρακλείου όπου κατευθύνονταν και οι αγρότες.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, με μεγάλη συμμετοχή, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου ανάρτησε πανό στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης και τοποθέτησε και ένα ...φέρετρο έξω από αυτήν, ενώ στη συνέχεια με συνθήματα έκανε επίσης πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στον χώρο έξω από το δημαρχείο του Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα