Κέρκυρα: Σκηνοθέτησε την κλοπή 50.000 ευρώ από το σπίτι του!

Χωρίς τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. υπολόγισε ένας νεαρός στην Κέρκυρα, που έκανε καταγγελία ότι άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του και του πήραν 50.000 ευρώ. Μετά την καταγγελία του η Αστυνομία ανέλαβε να εντοπίσει τους «ποντικούς», αλλά, όπως αποδείχτηκε, η κλοπή ήταν... ανύπαρκτη!

Ο 30χρονος είχε ξοδέψει τα χρήματα και έκανε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει με ευφάνταστο τρόπο την απώλειά τους. Ετσι, πήγε στην Αστυνομία του νησιού και κατήγγειλε ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει το σπίτι του. Στη συνέχεια, όπως είπε, παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο άρπαξαν χρηματικό ποσό ύψους 50.000 ευρώ!

Η μεγάλη κλοπή κινητοποίησε τους αστυνομικούς της τοπικής υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και στο σπίτι του πήγε αμέσως συνεργείο της Σήμανσης, που το ερεύνησε από άκρη σε άκρη. Μάταια οι έμπειροι αστυνομικοί αναζητούσαν ίχνη διάρρηξης ή κάποιο άλλο στοιχείο που να δικαιολογούσε ότι κάποιος είχε τρυπώσει στο σπίτι, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και άρπαξε το ρευστό. Οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν ότι κάτι έκρυβε ο νεαρός και, αφού του παρέθεσαν τα στοιχεία που έδειχναν ότι δεν είχε γίνει διάρρηξη, υποχρεώθηκε να ομολογήσει ότι έλεγε ψέματα! Οπως ήταν φυσικό, μετά την ομολογία του βρέθηκε κατηγορούμενος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή καταγγελία, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα