Λάρισα: Πανικός σε λεωφορείο - Άρχισε να χτυπά μαθήτρια που στεκόταν δίπλα του

Πανικός επικράτησε στο δρομολόγιο 1 του αστικού λεωφορείου της Λάρισας λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής με πρωταγωνιστή έναν επιβάτη που σε παράκρουση άρχισε να χτυπά μαθήτρια που στεκόταν δίπλα του.

Το δρομολόγιο 1 έκανε κανονικά τη διαδρομή του παραλαμβάνοντας μεταξύ των άλλων επιβατών και κάποιους μαθητές από το 4ο Γυμνάσιο που λίγα λεπτά πριν σχολούσε. Τη συγκεκριμένη ώρα το λεωφορείο ήταν ασφυκτικά γεμάτο αναγκάζοντας πολλούς από τους επιβαίνοντες να στριμωχτούν όρθιοι στον διάδρομο του οχήματος. Στρίβοντας στην κάθοδο της Ιωαννίνων, ένας από αυτούς, υπό την επήρεια ουσιών σύμφωνα με μάρτυρες, ζήτησε επιτακτικά από μία μαθήτρια του γυμνασίου που στεκόταν δίπλα του, να μετακινηθεί, πράγμα αδύνατο στο γεμάτο κόσμο χώρο.

Στην άρνηση της νεαρής ο άνδρας όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά υιοθέτησε επιθετική συμπεριφορά, πιάνοντας την κοπέλα από τα μαλλιά και αρχίζοντας να τη χτυπά με το χέρι του. Όπως είναι λογικό, η έντρομη κοπέλα άρχισε να φωνάζει ζητώντας με δάκρυα στα μάτια από τον άνδρα που ψέλλιζε ασυναρτησίες όσο την χτυπούσε, να σταματήσει, φωνές που έκαναν το επεισόδιο να πέσει στην αντίληψη άλλων επιβαινόντων οι οποίοι επενέβησαν ώστε να σταματήσουν τον άνδρα. Κάποιοι από αυτούς ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει το όχημα για να λήξει το συμβάν πριν χτυπήσει κάποιος.

Μόλις αντιλήφθηκε το περιστατικό και ο οδηγός, δεν μπορούσε να σταματήσει το λεωφορείο πάνω στην οδό Ιωαννίνων εν ώρα αιχμής, συνεχίζοντας έτσι την οδήγηση για λίγα μέτρα ακόμα μέχρι την στάση της Αγίας Τριάδας. Εκεί η έντρομη κοπέλα κατέβηκε μπροστά στην πυροσβεστική, όπου μάλιστα κάποιοι από τους άνδρες του Σώματος έσπευσαν να την βοηθήσουν να ηρεμήσει.

Η ένταση όμως συνεχίστηκε και μετά την στάση, με πρωταγωνιστή τον ίδιο άντρα, ο οποίος παρά τις συστάσεις του οδηγού συνέχισε να φωνάζει στους συνεπιβάτες που τον κοιτούσαν άλλοι τρομαγμένοι και άλλοι εξαγριωμένοι με όσα έκανε στιγμές πριν. Λίγα λεπτά μετά ο άντρας κατέβηκε από το δρομολόγιο 1 και εξαφανίστηκε στα στενά της Φιλιππούπολης. Το επεισόδιο καταγγέλθηκε στην αστυνομία η οποία τον καταζητεί από το μεσημέρι.

Γονείς των παιδιών που ήταν στο λεωφορείο την ώρα εκείνη έθεσαν ζήτημα για την αντίδραση του οδηγού και γιατί δεν σταμάτησε το όχημα αμέσως μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, ώστε να κατέβει ο δράστης. Σε επικοινωνία του kosmoslarissa.gr με το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, ο πρόεδρός του, κ. Σακελλαρίου, σημείωσε πως το λεωφορείο δεν μπορεί να σταματήσει ξαφνικά σε έναν γεμάτο κίνηση δρόμο θέτοντας σε κίνδυνο και τα άλλα αυτοκίνητα και τους επιβάτες, παρά μόνο στις στάσεις, όπως και έγινε.

Ο οδηγός κατήγγειλε και αυτός μαζί με τους γονείς της κοπέλας το περιστατικό στην αστυνομία και πλέον εκείνη μπορεί να διασφαλίσει πως δεν θα συμβεί ξανά παρόμοιο περιστατικό, συλλαμβάνοντας τον δράστη.

 

 

kosmoslarissa

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα