Γυναίκα 23ετών εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει μέσω διαδίκτυου

Ακόμη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου από μια γυναίκα, 23 ετών, απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert».

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από χρήστη του διαδικτύου ότι άτομο το οποίο κατέχει και διαχειρίζεται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει προβεί σε διαδικτυακή ανάρτηση, η οποία παρέπεμπε σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Άμεσα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, με αποτέλεσμα την άμεση ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας της 23χρονης και του τόπου διαμονής της.

Στη συνέχεια, σε συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα, η 23χρονη εντοπίστηκε εγκαίρως στο σπίτι της και μεταφέρθηκε άμεσα με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

• στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ