Δικηγόρος Γιακουμάκη: Την Δευτέρα εξελίξεις. "Όλα ανοιχτά"

Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για το πως πέθανε ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Γιακουμάκη κ. Δημήτρη Μπούκα.

Όπως είπε σε δηλώσεις του στο Mega, ως πιθανότερη αιτία θεωρείται η αυτοκτονία, αλλά μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, με τις οποίες και θα ολοκληρωθεί το πόρισμα του Ιατροδικαστή "εμείς θεωρούμε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά".

Παράλληλα συμπλήρωσε πως "αυτό που δεν χωρά αμφισβήτηση είναι ότι έπεσε θύμα βασανιστηρίων. Δέχθηκε εξευτελισμό προσωπικότητας και αυτή η ενέργεια πολλές φορές οδηγεί το θύμα στην απόγνωση".

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιατροδικαστής κ.Βουγιουκλάκης, αναμένει την Δευτέρα τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων καθώς και των αναλύσεων που έγιναν στα εγκληματολογικά εργαστήρια στα ρούχα και στο μαχαίρι του Βαγγέλη.

Το ερώτημα, είναι εαν αυτές οι εξετάσεις και αναλύσεις, θα συμπληρώσουν και θα επιβεβαιώσουν την αρχική εκτίμηση του Ιατροδικαστή για αυτοχειρία, ή θα την ανατρέψουν;

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί η μητέρα του Βαγγέλη προκειμένου να δώσει νέα κατάθεση. Όπως γράφει το epiruspost.gr "κλειδί για την περαιτέρω πορεία της έρευνας, θεωρείται η νέα κατάθεση την οποία θα κληθεί να δώσει τις επόμενες ημέρες η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σημειώνεται ότι η πρώτη κατάθεση ήταν αμέσως μετά την εξαφάνιση του 20χρονου.

Η Αστυνομία αυτή τη φορά, επιδιώκει τη βοήθεια από την μητέρα του νεαρού, βοήθεια που μπορεί να έρθει μέσα από λεπτομέρειες των τελευταίων τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε με το γιο της.

«Και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη», σημειώνουν με έμφαση αξιωματικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους πάνω από εκατό καταθέσεις, τόσο από σπουδαστές όσο και από εργαζόμενους κι εκπαιδευτικούς της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Ιδιαίτερη αξία αποκτούν στοιχεία που συλλέγουν από το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του νεαρού σπουδαστή καθώς συμπληρώνουν την εικόνα για την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του.

Από το σύνολο των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί και από τις αναφορές στα καψόνια που γίνονταν μέσα στη Σχολή και τα οποία ως επί το πλείστον αφορούν στην προηγούμενη χρονιά, θεωρούν ότι πολύ δύσκολα από μόνα τους θα οδηγούσαν στην απόφαση της αυτοχειρίας.

Έτσι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν συνδυασμό παραγόντων. Κι σ' αυτόν τον συνδυασμό παραγόντων, τα καψόνια στη Σχολή και οι σχέσεις του με σπουδαστές από την Κρήτη, εξετάζονται ενδελεχώς."

 

 

 

flashnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα