Βαγγέλης Γιακουμάκης: Τρεις προσαγωγές για τα υβριστικά σχόλια, νέα κατάθεση απο τη μάνα

Ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τις ηλεκτρονικές ύβρεις κατά του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση προχώρησαν στις πρώτες προσαγωγές για τα βρυστικά σχόλια.

Πρόκειται για δύο φοιτητές από την Αθήνα και την Μυτιλήνη και έναν 50χρονο από τη Θεσσαλονίκη και οι έρευνες πλέον προσανατολίζονται στο αν είχαν κάποια σχέση με τον 20χρονο φοιτητή από την Κρήτη.

Ο εντοπισμός τους έγινε μέσω Διαδικτύου και έπειτα από ποινική δίωξη που άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας, μέσω της οποίας δημοσιεύθηκαν υβριστικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τα στοιχεία δόθηκαν από την Google στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τώρα ερευνάται τόσο η μεταξύ τους σχέση που θεωρείται δεδομένη, όσο και η σχέση τους με άτυχο Βαγγέλη ή με κάποιους από τους συμφοιτητές του.

Έφοδος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο σπίτι του φοιτητή στη Μυτιλήνη, που ανέβασε στο διαδίκτυο υβριστικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο φοιτήτης δεν έχει συλληφθεί προς το παρόν, ενώ του κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτοί που ανέβασαν στο διαδίκτυο τα υβριστικά σχόλια είναι δύο φοιτητές και ένας 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη.

Αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις

Τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις, από τις οποίες θα διαπιστωθεί εάν έχει ασκηθεί βία στον άτυχο φοιτητή πριν το τραγικό του τέλος

Ένα ακόμα σενάριο καταρρίπτεται μετά από την ενδελεχή έρευνα των αρχών αναφορικά με την τραγική υπόθεση του θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σύμφωνα τα στοιχεία που εξέτασαν με ιδιαίτερη προσοχή οι αστυνομικοί τελικά δεν προκύπτει ότι κάποιοι ακολουθούσαν τον Βαγγέλη στην τελευταία του διαδρομή πριν βάλει τέλος στη ζωή του.  Από την εξέταση των δύο βίντεο που θεωρούνται πιο αξιόπιστα, η ΕΛ.ΑΣ. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Τα βίντεο

Συγκεκριμένα, στο πρώτο βίντεο, του πρατηρίου καυσίμων απέναντι από την περίφραξη της Γαλακτοκομικής Σχολής, στις 13:55 έχει καταγραφεί ο Βαγγέλης, 11 λεπτά μετά ένας δεύτερος άντρας που τακτοποιήθηκε ως κάτοικος της περιοχής και ένα λεπτό μετά από αυτόν ένας τρίτος νεαρός. Ωστόσο, λίγο πιο κάτω από το κλειστό κύκλωμα εταιρείας security που βρίσκεται μετά την στροφή που θα έκανε ο 20χρονος για να βγει στον χωματόδρομο, (λίγο πιο κάτω βρέθηκε η σορός του), έχει καταγραφεί ο δεύτερος και ο τρίτος άντρας, όχι όμως και ο Γιακουμάκης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο νεαρός είχε στρίψει νωρίτερα και ότι δεν ακολουθούσε κανείς, αφού οι δύο άνδρες συνέχισαν κανονικά την πορεία τους.

Αναζητούν ίχνη βιας

Εντωμεταξύ, τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις, από τις οποίες θα διαπιστωθεί εάν έχει ασκηθεί βία στον άτυχο φοιτητή πριν το τραγικό του τέλος και τις επόμενες ώρες/ημέρες τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για το μαχαίρι, τα ρούχα και τα δείγματα από τα νύχια του νεκρού που έχουν σταλεί για να διαπιστωθεί αν υπάρχει γενετικό υλικό, πριν του ιδίου.

Η κατάθεση της μάνας


Εντωμεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ., αναμένεται να καλέσει τις επόμενες ημέρες για κατάθεση την μητέρα του Βαγγέλη για να καταγραφεί με λεπτομέρειες η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της το προηγούμενο βράδυ και κατά τη διάρκεια της οποίας φαίνεται να της ανακοίνωσε τα άσχημα βαθμολογικά αποτελέσματα. Πάντως, η τελευταία τηλεφωνική κλήση που φαίνεται ότι δέχθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν στις 12:53 το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου, μία ώρα πριν εξαφανιστεί, από έναν συμφοιτητή του που τον κάλεσε για να φάνε μαζί στο εστιατόριο της εστίας. Η τηλεφωνική αυτή κλήση κράτησε μόλις 14 δευτερόλεπτα, δεν προέκυψε κάτι άλλο από αυτή και συν τοις άλλοις είχε αναφέρει εγκαίρως ο συγκεκριμένος φοιτητής την σύντομη αυτή τηλεφωνική επικοινωνία και στην κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία.

 

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Μέλος της παρέας σπάει τη σιωπή του. Με δείχνουν με το δάχτυλο, με βρίζουν

Γιακουμάκης: Πίστευα μέχρι τελευταία στιγμή ότι μπορεί να βρίσκαμε τον Βαγγέλη

 

 

cretalive

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα