Η επιστολή με την υπογραφή και του Βαγγέλη ... με την οποία κανείς δεν ασχολήθηκε

Οι σπουδαστές Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων είχαν στείλει επιστολή  τον περασμένο Νοέμβριο στη Βουλή και κατήγγειλαν τις άθλιες συνθήκες στη σχολή τους.

Την επιστολή υπέγραφαν οι «απεγνωσμένοι φοιτητές της Γαλακτοκομικής 2014-2015» ανάμεσά τους και ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης. Το έγγραφο αναφερόταν στις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν και φοιτούσαν οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής, δεν γινόταν ωστόσο αναφορά σε κρούσματα bullying ή εκφοβισμού.

Όπως αποκαλύφθηκε κατά την σημερινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για το bullying, πριν από μερικούς μήνες στις αρμόδιες υπηρεσίες του κοινοβουλίου έφθανε επιστολή διαμαρτυρίας των σπουδαστών για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στη Σχολή, όμως φαίνεται πως κάπου... παράπεσε και κανείς δεν ασχολήθηκε....

«Δεν αντέχουμε άλλο να κάνουμε άλλη υπομονή όπως μας λέτε. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε υπεύθυνους να περνάνε από τη Σχολή και να μας λένε παχιά λόγια. Αισθανόμαστε ότι μας κοροϊδεύετε», ανέφεραν οι φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Στην ίδια επιστολή οι υπογράφοντες φοιτητές διαπίστωναν τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και υλικοτεχνικό υλικό. Οι φοιτητές έκαναν λόγω για έλλειψη εξοπλισμού και προσωπικού, για άθλιες συνθήκες στις υποδομές της Γαλακτοκομικής Σχολής, ακόμη και για ανεπάρκεια του διαδικτύου που είχε ως συνέπεια να υπάρχει αδυναμία πρόσβασης σε σημαντικές πληροφορίες για τις σπουδές τους και έλλειψη επικοινωνίας με τους δικούς τους ανθρώπους.

Τι ανέφερουν στην επιστολή

«Λόγω έλλειψης καθηγητών δεν λειτουργούν εργαστήρια και οι καθηγητές που ήρθαν ως αναπληρωτές θα απολυθούν τον Απρίλιο, λίγο πριν τις εξετάσεις», ανέφεραν και πρόσθεταν: «Στις αίθουσες διδασκαλίας επικρατεί παγωνιά, μιας και τα καλοριφέρ είναι χαλασμένα».

Οι φοιτητές τόνιζαν ακόμη ότι «στην εστία γίνεται το αδιαχώρητο και ζούμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες  3 άτομα ανά δωμάτιο όπου πλέον δεν χωράει καλά καλά ούτε καρέκλα – για γραφείο δεν το συζητάμε (…) και το παλιό ηλεκτρικό δίκτυο δεν επιτρέπει να χρησιμοποιούμε συσκευές».

Οι καταγγέλλοντες αναφέρονταν και σε θέματα υγιεινής:«Kάθε τουαλέτα και μπάνιο αντιστοιχεί για πάνω από 10 παιδιά, οι μισές τουαλέτες είναι βουλωμένες και προβληματικές, άλλες στάζουν από τα ταβάνια (…), το ζεστό νερό για μπάνιο είναι για όποιον προλάβει». Επιπρόσθετα, «στα εστιατόρια νερά στάζουν από τα ταβάνια, μπογιές και σοφάδες πέφτουν μέσα στα πιάτα μας (…) κάποιοι λένε ότι έχουν δει και ποντίκια να κυκλοφορούν στο εστιατόριο». «Δεν αντέχουμε να κάνουμε άλλη υπομονή, όπως μας λέτε…», σημείωναν οι σπουδαστές απευθυνόμενοι στους αρμοδίους, προσθέτοντας: «Αισθανόμαστε ότι μας κοροϊδεύετε…».

Η σχετική επιστολή διαμαρτυρίας είχε φτάσει μέχρι και τη Βουλή ως αναφορά της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας Ασημακοπούλου, σύμφωνα με το protothema.gr. Ωστόσο, ποτέ δεν υπήρξε καμία απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο με αποτέλεσμα το θέμα να μείνει εκεί.

 

Συγκεκρίμένα στις 27 Νοεμβρίου 2014, κυρία Ασημακοπούλου, είχατε καταθέσει ως αναφορά μία επιστολή διαμαρτυρίας μαθητών οικότροφων της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, σχετικά με την ορθή λειτουργία της σχολής. Υπογράφεται η επιστολή αυτή 'Οι απεγνωσμένοι μαθητές της Γαλακτοκομικής 2014-2015', και φέρεται μεταξύ των υπογραφόντων και ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη στη βουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, και συνέχισε λέγοντας:

«Το επισημαίνω αυτό γιατί η διαδικασία των αναφορών, που είναι μια διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου –οι βουλευτές μέσα από αυτές γνωστοποιούν ζητήματα προκειμένου με κάποιον τρόπο να τα δημοσιοποιήσουν και να εκπροσωπήσουν την κοινωνία. Αυτή η διαδικασία έχει εντελώς απαξιωθεί. Έχει μείνει στα χαρτιά…»

Η κ. Ασημακοπούλου, ζητώντας στη συνέχεια τον λόγο, τόνισε: «Πιστεύω ότι κι εμείς ενδεχομένως να μπορούμε στη Βουλή να εμπνευστούμε και να δώσουμε κι εμείς με τη συμπεριφορά μας το καλό παράδειγμα στα νεότερα παιδιά αλλά και σε όλη την κοινωνία, σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θέματα μέσα από τη συναίνεση, μέσα από διάλογο, χωρίς λεκτικές επιθέσεις και προφανώς χωρίς να καταφεύγουμε στη βία».

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είχε καταθέσει στις 27 Νοεμβρίου του 2014 στη Βουλή ως αναφορά την επιστολή των μαθητών της σχολής. Σύμφωνα με την επιστολή τα προβλήματα της σχολής ήταν πολύ σοβαρά, αλλά σχετίζονταν με τη λειτουργία της σχολής, τις ελλείψεις καθηγητών, τα προβλήματα στα εργαστήρια και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των οικότροφων στη σχολή.

Αν και στην επιστολή δεν γίνεται λόγος για εκφοβισμό το θέμα συνδέθηκε με το τραγικό τέλος του Βαγγέλη Γιακουμάκη και τον εκφοβισμό.

Θα μετονομαστεί η Γαλακτοκομική, σε σχολή Βαγγέλη Γιακουμάκη

Πριν λίγη ώρα ο υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου στο ραδιόφωνο του Alpha επιβεβαίωσε πως η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων θα φέρει πλέον το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αποκάλυψη Αρ.Μπαλτά: Έχει γίνει έρευνα για τον εκφοβισμό και 2 χρόνια είναι στα συρτάρια​

Σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό και το bullying αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς το πρωί της Πέμπτης στο MEGA, αποκαλύπτοντας πως πριν από δυο χρόνια με πρωτοβουλία του πρώην υφυπουργού, κ. Παπαθεοδώρου είχε γίνει έρευνα για τον εκφοβισμό η οποία είναι στα συρτάρια

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως είναι αναγκαία η λήψη πρωτοβουλιών για την επιμόρφωση των δασκάλων, των μαθητών και τον γονέων για τον εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον ενώ προανήγγειλε αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με γνώμονα την απλοποίηση του συστήματος.

Ανακοίνωση των μαθητών της Γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων

Γιατί έψαχναν τον Βαγγέλη τόσο γρήγορα; Τι λέει ο ιδιωτικός ερευνητής

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα