Υπόθεση Γιακουμάκη: Πως ψάχνουν κάποιον 20χρονο μετά από έξι ώρες;

Κρίσιμη η επόμενη Δευτέρα με πιθανότητα πλέον να δοθεί επιτέλους απάντηση στα τεράστια ερωτηματικά που σχετίζονται με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο νεαρός φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός σχεδόν 40 μέρες μετά την εξαφάνισή του. Τεράστια σημασία έχει το εάν θα βρεθεί και άλλο γενετικό υλικό τόσο στο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στη σορό του άτυχου νέου, όσο και στα ρούχα του.

«Είναι αυτονόητο πως όσο απομακρυνόμαστε από το χρόνο του θανάτου τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο ωστόσο θα κάνουμε το καλύτερο. Από τη Δευτέρα θα έχουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και αιματολογικών εξετάσεων αλλά και τα αποτελέσματα DNA από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας», σημειώσει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Βεόδωρος Βουγιουκλάκης μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr και προσθέτοντας ότι οι δυσκολίες σε κάθε περίπτωση είναι πολλές: «Γεγονός πάντως είναι ότι η έκθεση του πτώματος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και δεδομένων των άσχημων καιρικών συνθηκών μάλλον θα δυσκολέψουν κάπως τα πράγματα», θα σημειώσει.

Στο μεταξύ επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Γαλακτοκομικής Σχολής, καθώς εκατοντάδες νέοι έσπασαν την κεντρική είσοδο, κατέβασαν τη σιδερένια πόρτα και εισέβαλαν στο προαύλιο. Εκεί παρατάχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος στο κτίριο. Να σημειωθεί ότι οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για πολλή ώρα στο χώρο φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των σπουδαστών. «Δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία», «Ποτέ και πουθενά, διώξτε τους τραμπούκους» ήταν τα κεντρικά τους συνθήματα χθες. Να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές της Σχολής εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο χώρο της Εστίας, πίσω ακριβώς από το κτίριο όπου ήταν οι διαδηλωτές.

"Μας είπαν ότι είναι Κρητικοί και ψάχνουν τον Βαγγέλη"

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά τη μαρτυρία ενός κατοίκου της περιοχής, ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε ο 20χρονος φοιτητής, μία παρέα τον έψαχνε. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κάτοικος της περιοχής δήλωσε: «Ήμασταν έντεκα η ώρα το βράδυ μέσα σε μία καφετέρια και μπήκαν μέσα με ένα κινητό και την φωτογραφία του και μας ρωτούσαν αν τον είδαμε. Η απορία μας ήταν πως ψάχνουν κάποιον 20χρονο μετά από έξι ώρες. Δεν γνωρίζω ποια ήταν τα παιδιά, μας είπαν ότι είναι Κρητικοί».

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής, παραδέχθηκαν ότι έψαχναν τον συμφοιτητή τους γιατί κατάλαβαν ότι εξαφανίστηκε.

Από την πλευρά τους, οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής παραδέχονται ότι έψαξαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ωστόσο δεν εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν να ανησυχήσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Ειρήνη Ν.
Σχολιάστε το άρθρο: