Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, φωτιές σε κάδους και ΙΧ

Φωτιές σε κάδους απορριμάτων και σε ένα αυτοκίνητο στην οδό Ναυαρίνου έβαλαν αντιεξουσιαστές μετά από την πορεία που έγινε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικότερα, αντιεξουσιαστές έβαλαν μετά το τέλος της πορείας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στις οδούς Στουρνάρη και Ζαϊμη. Στις φλόγες τυλίχθηκε και ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου και πήρε φωτιά από παρακείμενο κάδο.

Πορεία στο Μοναστηράκι

Συγκέντρωση στο Μοναστηράκι πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης αντιεξουσιαστές, με αποτέλεσμα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία να είναι κλειστοί για τα οχήματα.

Η ομάδα ενισχύθηκε από τα άτομα που έχουν καταλάβει από την περασμένη Παρασκευή το κτίριο της Νομικής Σχολής της Αθήνας. Αιτήματα των καταληψιών είναι η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' (υψίστης ασφαλείας) και των αντιτρομοκρατικών νόμων, αλλά και η απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Πριν την πορεία, το μεσημέρι της Τρίτης υπήρξε ένταση έξω από τη Νομική Σχολή, ενώ αποκλεισμένη για λίγη ώρα παρέμεινε η οδός Σόλωνος. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, καθώς από το εσωτερικό της Νομικής Σχολής οι καταληψίες εκτόξευαν στον δρόμο διάφορα αντικείμενα.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα