Άμε να κάνεις το σκληρό, σε έναν αντρειωμένο

Άμε να κάνεις το σκληρό, σε έναν αντρειωμένο, μην κάνεις όμως το θεριό, σε έναν γονατισμένο

και

Μάγκας δεν είσαι αν χτυπάς, αν βρίζεις, κοροϊδεύεις. Μαγκιά' ναι φίλε ν' αντιδράς, στηρίζεις, προστατεύεις!

Αυτές οι λέξεις ήταν γραμμένες σήμερα στα πανό. Προβληματισμένοι, με αγωνία και διάθεση να φωνάξουν κατά του εκφοβισμού βρέθηκαν, σήμερα, στην πλατεία Ελευθερίας, μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου. Με σύνθημα "Μιλήστε" κάλεσαν τα παιδιά που πέφτουν θύματα bullying να ζητήσουν βοήθεια, όσου αντιλαμβάνονται περιστατικά εκφοβισμού να μη σιωπήσουν αλλά και εκείνους που αντιλαμβάνονται ότι λειτουργούν σαν θύτες, να ζητήσουν βοήθεια για να σταματήσει ο βασανισμός ενός κλειστού, ίσως και αδύναμου παιδιού.

Ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη συντάραξε όχι μόνο την κοινωνία της Κρήτης, αλλά και όλης της Ελλάδας, και φαίνεται ότι ο 20χρονος είναι ο πρώτος που εξωθήθηκε στην αυτοχειρία, μετά από βασανιστήρια και καψόνια που δεχόταν στη Σχολή. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, το συμβάν που έφτασε στα άκρα, και ίσως "εμπνεύσει" αρκετούς να μιλήσουν ... για να μη θρηνήσουμε ξανά άλλο θύμα.
Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης ανέφερε πως έχει συσταθεί και λειτουργεί Παρατηρητήριο στην Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, με αρμόδιο συντονιστή, ενώ και σε κάθε σχολική μονάδα υπάρχουν υπεύθυνοι που ασχολούνται με τη σχολική βία. Παράλληλα διοργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια σε όλη την Κρήτη. "Μπορούμε να λύσουμε θέματα αρκεί να γνωρίζουμε" - είπε ο κ.Κλινάκης.

"Μιλήστε, μη μένετε αδιάφοροι, κάντε το δικό σας, στηρίξτε" - είπε η εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής, Ανθή Βενιώτη, ενώ την ανάγκη για Παιδεία υπογράμμισε ο εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ, Γιώργος Πατερόπουλος εκτιμώντας ότι ευθύνη φέρνει η οικογένεια και όλη η κοινωνία .
cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα