Από αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο ο θάνατος του Βαγγέλη

Το τραύμα που έφερε στον δεξί του καρπό ο Βαγγέλης Γιακουμάκης φαίνεται πως δίνει την απάντηση τουλάχιστον για το πως προήλθε ο θάνατος του 20χρονου φοιτητή.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο θάνατος του νεαρού φοιτητή (βάσει του πορίσματος του φοιτητή) προήλθε από αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο, κάτι που δείχνει αυτοχειρία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η νεκροψία έδειξε ότι ο Γιακουμάκης έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Ιανουαρίου.

Ο ιατροδικαστής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, διαπίστωσε ότι το μοναδικό τραύμα που έφερε το θύμα ήταν στον δεξιό καρπό και προκλήθηκε απο μαχαίρι πριν τον θάνατο. Με βάση αυτό το συμπέρασμα και με δεδομένο ότι το θύμα ήταν αριστερόχειρας, οι αστυνομικοί καταλήγουν πλέον στο ότι ο Γιακουμάκης αυτοκτόνησε κόβοντας τις φλέβες του δεξιού καρπού του. Ο δε χρόνος του θανάτου του συμπίπτει με την ημερομηνία της εξαφάνισής του.

Το πτώμα του Γιακουμάκη βρέθηκε λίγο πριν τις οκτώ το πρωί της Κυριακής, από ζευγάρι που έκανε βόλτα σε χωμάτινο δρόμο, ο οποίος οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα, κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Η σορός βρέθηκε παραμορφωμένη, καθώς ήταν σε προχωρημένη σήψη, και έφερε σημάδια από επιθέσεις άγριων ζώων.

O Γιακουμάκης εθεάθη τελευταία φορά την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, όταν το μεσημέρι έφυγε από τη Σχολή με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, έχοντας αφήσει στο δωμάτιό του το κινητό του τηλέφωνο, το πορτοφόλι και τις κάρτες του.

Μάλιστα σε συνδυασμό ότι ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο άτυχος φοιτητής έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του. Παράλληλα σε κοντινή απόσταση, σχεδόν δίπλα στο πτώμα, βρέθηκε και ένα μαχαίρι το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστεί.

Φως στην υπόθεση -τουλάχιστον στα αίτια θανάτου του νεαρού- θα δώσει το πόρισμα του ιατροδικαστή, το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα στις 14:30 το μεσημέρι.

Ωστόσο πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν την οικογένεια και το πανελλήνιο.

1)Γιατί δεν βρέθηκε η σορός νωρίτερα;

Το σημείο που βρέθηκε ο 20χρονος φοιτητής είχε ερευνηθεί τουλάχιστον δύο φορές αυτές στις 37 ημέρες εξαφάνισης. Ωστόσο κανένας αστυνομικός ή πυροσβέστης δεν κατάφερε να εντοπίσει το πτώμα καθώς ήταν δύσκολα προσβάσιμο, με χαμηλή βλάστηση από βάτα και βαλτώδες έδαφος.

Επίσης ούτε τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά τον εντόπισαν, καθώς οι ισχυρές βροχές και η έντονη υγρασία των τελευταίων ημερών εμπόδισαν την δυσοσμία.

2)Υπήρξε εκφοβισμός; Ήταν πραγματικά θύμα bulliyng;

Το πόρισμα της ΕΔΕ που διενήργησε κλιμάκι του ΕΛΓΟ Δήμητρα αποκάλυψε κρούσματα ενδοσχολικής βίας.

Η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία της εστίας στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της παρέας των Κρητικών ως «απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική» και μάλιστα ενημέρωσε για αυτήν τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο της Σχολής και τον διευθυντή, Κώστα Μάντζαρη, ο οποίος απομακρύνθηκε τελικά.

Σύμφωνα με καταγγελίες, του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, μία φορά τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του και τον κλείδωναν στη ντουλάπα, εξαναγκάζοντάς τον να τραγουδήσει.

Τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας ένα ακόμη πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό με θύμα τον 20χρονο. Σύμφωνα με ανώνυμη μαρτυρία ενός σπουδαστή λίγες μέρες μετά τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου οι Κρητικοί του ζήτησαν να τον δέσουν σε μια καρέκλα και ο Βαγγέλης κατέβασε το κεφάλι και απάντησε: «Αν θέλετε, δέστε με».

3)Τι συνέβη πριν την εξαφάνιση του;

Μεγάλο μυστήριο παραμένει τι ήταν αυτό που έγινε τις τελευταίες μέρες ώστε α εξαφανιστεί ο Βαγγέλης; Γιατί ήταν ιδιαίτερα πιεσμένος; Τα στοιχεία λένε ότι είχε πολύωρες συζητήσεις με τη μητέρα του από το τηλέφωνο.

4)Αν αποδειχθεί ότι ήταν αυτοκτονία θα κλείσει η έρευνα;

Δεν είναι βέβαιο ότι η έρευνα θα κλείσει. Οι αστυνομικές αρχές έχουν ανοιχτό το φάκελο και αναζητούν τι είναι αυτό που οδήγησε στο τραγικό τέλος του Βαγγέλη.

5)Τι έκαναν οι καθηγητές;

Η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία της εστίας ενημέρωσε για αυτήν τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο της Σχολής και τον διευθυντή, Κώστα Μάντζαρη, ο οποίος απομακρύνθηκε τελικά για τα όσα γίνονταν μέσα στις εστίες.

Γιατί δεν κινήθηκε καμιά διαδικασία παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα.

Θείος Γιακουμάκη: Πρέπει το παιδί να δικαιωθεί

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα