Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Ο ιατροδικαστής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, διαπίστωσε ότι το μοναδικό τραύμα που έφερε το θύμα ήταν στον δεξιό καρπό και προκλήθηκε απο μαχαίρι πριν τον θάνατο. Με βάση αυτό το συμπέρασμα και με δεδομένο ότι το θύμα ήταν αριστερόχειρας, οι αστυνομικοί καταλήγουν πλέον στο ότι ο Γιακουμάκης αυτοκτόνησε κόβοντας τις φλέβες του δεξιού καρπού του.

Ο δε χρόνος του θανάτου του συμπίπτει με την ημερομηνία της εξαφάνισής του.

Η νεκροψία έδειξε ότι ο Γιακουμάκης έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Ιανουαρίου και πως πέθανε από αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο.

Ο ιατροδικαστής περιμένει τα  αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να κλείσει το πόρισμα που αφορά τις συνθήκες θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το πόρισμα του καθηγητή της ιατροδικαστικής χθες το βράδυ παραδόθηκε χθες στην Αστυνομία αλλά και στην οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητη.

Σύμφωνα με τον θείο του 20χρονου Μάριο Μυλωνάκη ο οποίος συνομίλησε με τον καθηγητή ιατροδικαστικής: «Μας είπε ότι από τα πρώτα στοιχεία που έχει το πιθανότερο σενάριο είναι της αυτοχειρίας. Για να το πει 100% περιμένει κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις, εξετάσεις DNA κ.λπ». Και σημείωσε: «Ο,τι και να έχει συμβεί πρέπει το παιδί και η οικογένειά του να δικαιωθούν».


Real.gr- ΘΕΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗ από realmedialive Στο ίδιο μήκος κύματος και όσα υποστήριξε ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος ο οποίος επίσης είχε συνομιλήσει με τον ιατροδικαστή: «Δεν ανακοίνωσε το πόρισμα ακόμη. Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία πιθανόν υπάρχει αυτοχειρία. Συνεχίζεται η έρευνα και θα έχουμε νεότερα ίσως και σήμερα ή ίσως αύριο το πρωί»


Real.gr- ΦΩΝΤΑΣ ΒΡΟΣΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ από realmedialive

Η σορός του άτυχου φοιτητή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων βρέθηκε λίγα μόλις μέτρα από τη Σχολή. Το πτώμα του παιδιού σε προχωρημένη αποσύνθεση και δίπλα του ένα μαχαίρι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη σορό του άτυχου 20χρονου, βρέθηκε ένα σημάδι που παραπέμπει σε τομή με μαχαίρι εσωτερικά στο δεξιό καρπό.

Σημαντικό στοιχείο, είναι ότι ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων Γιακουμάκης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ήταν αριστερόχειρας. Σύμφωνα, με το protothema, οι φωτογραφίες του μαχαιριού που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του Βαγγέλη εστάλησαν στους γονείς του, οι οποίοι απάντησαν ότι ο 20χρονος φοιτητής είχε ένα παρόμοιο μαχαίρι, αλλά δεν μπορούν να είναι απολύτως βέβαιοι.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής απαγόρευσε στους σπουδαστές να βγουν από τις εγκαταστάσεις και εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει το συμβούλιο των καθηγητών.

Η κηδεία του άτυχου νεαρού θα γίνει στη γενέτειρά του. Εκεί θα τον συνοδεύουν στον τελευταίο τόπο κατοικίας του η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του…

Ωστόσο πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν την οικογένεια και το πανελλήνιο.

1)Γιατί δεν βρέθηκε η σορός νωρίτερα;

Το σημείο που βρέθηκε ο 20χρονος φοιτητής είχε ερευνηθεί τουλάχιστον δύο φορές αυτές στις 37 ημέρες εξαφάνισης. Ωστόσο κανένας αστυνομικός ή πυροσβέστης δεν κατάφερε να εντοπίσει το πτώμα καθώς ήταν δύσκολα προσβάσιμο, με χαμηλή βλάστηση από βάτα και βαλτώδες έδαφος.

Επίσης ούτε τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά τον εντόπισαν, καθώς οι ισχυρές βροχές και η έντονη υγρασία των τελευταίων ημερών εμπόδισαν την δυσοσμία.

2)Υπήρξε εκφοβισμός; Ήταν πραγματικά θύμα bulliyng;

Το πόρισμα της ΕΔΕ που διενήργησε κλιμάκι του ΕΛΓΟ Δήμητρα αποκάλυψε κρούσματα ενδοσχολικής βίας.

Η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία της εστίας στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της παρέας των Κρητικών ως «απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική» και μάλιστα ενημέρωσε για αυτήν τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο της Σχολής και τον διευθυντή, Κώστα Μάντζαρη, ο οποίος απομακρύνθηκε τελικά.

Σύμφωνα με καταγγελίες, του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, μία φορά τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του και τον κλείδωναν στη ντουλάπα, εξαναγκάζοντάς τον να τραγουδήσει.

Τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας ένα ακόμη πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό με θύμα τον 20χρονο. Σύμφωνα με ανώνυμη μαρτυρία ενός σπουδαστή λίγες μέρες μετά τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου οι Κρητικοί του ζήτησαν να τον δέσουν σε μια καρέκλα και ο Βαγγέλης κατέβασε το κεφάλι και απάντησε: «Αν θέλετε, δέστε με».

3)Τι συνέβη πριν την εξαφάνιση του;

Μεγάλο μυστήριο παραμένει τι ήταν αυτό που έγινε τις τελευταίες μέρες ώστε α εξαφανιστεί ο Βαγγέλης; Γιατί ήταν ιδιαίτερα πιεσμένος; Τα στοιχεία λένε ότι είχε πολύωρες συζητήσεις με τη μητέρα του από το τηλέφωνο.

4)Αν αποδειχθεί ότι ήταν αυτοκτονία θα κλείσει η έρευνα;

Δεν είναι βέβαιο ότι η έρευνα θα κλείσει. Οι αστυνομικές αρχές έχουν ανοιχτό το φάκελο και αναζητούν τι είναι αυτό που οδήγησε στο τραγικό τέλος του Βαγγέλη.

5)Τι έκαναν οι καθηγητές;

Η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία της εστίας ενημέρωσε για αυτήν τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο της Σχολής και τον διευθυντή, Κώστα Μάντζαρη, ο οποίος απομακρύνθηκε τελικά για τα όσα γίνονταν μέσα στις εστίες.

Γιατί δεν κινήθηκε καμιά διαδικασία παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα.

 

Υπόθεση Γιακουμάκη: Όλα δείχνουν αυτοχειρία

Διευθυντής Γαλακτοκομικής Σχολής: Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου

Καταγγελία για την υπόθεση Γιακουμάκη: Με απείλησαν ότι θα χυθεί αίμα

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Είναι το bullying που δεν άντεξε ή μήπως κάτι άλλο;

 

Τσούκαλης: Η οικογένεια του Γιακουμάκη είναι μία πολύ συγκροτημένη οικογένεια

 

Θείος Βαγγέλη: Δεν ξέρω, πρέπει να κάνουμε καλά ή κακά παιδιά;

 

Διαγράφηκαν οι υβριστικές αναρτήσεις σε βάρος του Βαγγέλη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα