Γιακουμάκης: Την Δευτέρα το πόρισμα του ιατροδικαστή. Υπάρχουν ευρήματα

Φως στα αίτια θανάτου του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, η σορός του οποίου βρέθηκε το πρωί της Κυριαής σε αγροτική περιοχή κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, αναμένεται να ρίξει το πόρισμα του ιατροδικαστή, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να υπάρχει σαφή εικόνα για τις συνθήκες θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη από τον Ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη ο οποίος διενεργεί τη νεκροψία.

Ο Καθηγητής Ιατροδικαστικής θα αναμείνει τα αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα και να καταλήξει στο τελικό του πόρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής φέρεται να είπε ότι υπάρχουν κάποια ευρήματα, που περιμένει να επιβεβαιωθούν με τις εργαστηριακές εξετάσεις αύριο, μετά τις 12 το μεσημέρι. Τότε θα κρίνει και αν θα γίνουν δηλώσεις.

Ο κ. Βουγιουκλάκης, ο κορυφαίος ιατροδικαστής σήμερα που διαθέτει η χώρα, είναι γνωστό ότι κάθε γνωμάτευσή του, θέλει να είναι πλήρως τεκμηριωμένη πριν δοθεί στη δημοσιότητα.

Το ίδιο πράττει και στην περίπτωση αυτή, η οποία έχει πάρει τεράστια δημοσιότητα, προκαλεί δεκάδες ερωτήματα και κυρίως αφορά στο θάνατο ενός νέου παιδιού.

Το μεσημέρι της Δευτέρας λοιπόν θα υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Eπί πέντε ώρες ο ιατροδικαστής, μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης και παρουσία εισαγγελέα, διενήργησε αυτοψία στον χώρο, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του 20χρονου, ο οποίος φορούσε τα ίδια ρούχα με την ημέρα της εξαφάνισης και κοντά του βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο του 20χρονου.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην περιοχή είχε γίνει εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του σπουδαστή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο 20χρονος βρέθηκε νεκρός  λίγο πριν τις 8 το πρωί σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή. Τα ίχνη του είχαν χαθεί από τις 6 Φεβρουαρίου.

Η σορός είναι σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα ταυτοποίηση. Ωστόσο, βάσει των ρούχων του, του σωματότυπού του, της εκτιμώμενης ηλικίας του, της οδοντοστοιχίας του και κλειδιών που βρέθηκαν κοντά του, εκτιμάται ότι πρόκειται για τον 20χρονο σπουδαστή. Σε κάθε περίπτωση αναμένονται και τα αποτελέσματα του τεστ DNA.

Οι πρώτες ενδείξεις και εκτιμήσεις ιατροδικαστών κάνουν λόγο για αυτοκτονία του σπουδαστή ο οποίος φέρεται να έκοψε τις φλέβες του. Ωστόσο, οι ιατροδικαστές και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τα ευρήματα λόγω του ότι η σορός του βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ένα μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα από το πτώμα. Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν το μαχαίρι χρησιμοποιήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μαχαίρι βρέθηκε δίπλα στο αριστερό χέρι και τα τραύματα εντοπίστηκαν στο δεξί χέρι. Οι οικείοι του επιβεβαιώνουν ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν αριστερόχειρας.

Εισαγγελική εντολή

Ο εισαγγελέας ήδη έδωσε εντολή ο φάκελος όχι απλά να παραμείνει ανοιχτός αλλά να ξεκινήσει η έρευνα από μηδενική βάση, να επανεκτιμηθούν οι μόλις τέσσερις καταθέσεις και να επεκταθεί ο κύκλος των προσώπων που ερευνώνται για πιθανή σχέση με την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί ζητούν πλέον από όσους γνωρίζουν έστω και το παραμικρό που θα τους οδηγήσει στα ίχνη είτε εκείνων που σκότωσαν είτε οδήγησαν τον 20χρονο στην αυτοκτονία να μιλήσουν και να βοηθήσουν στην έρευνα. Την ίδια στιγμή η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής απαγόρευσε στους σπουδαστές να βγουν από τις εγκαταστάσεις και εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει το συμβούλιο των καθηγητών.

Γιατί δεν εντοπίστηκε η σορός του Βαγγέλη τόσο καιρό;

Tα πρώτα στοιχεία από την αυτοψία του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Συντετριμμένος ο θείος του Βαγγέλη, ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη

Παρέμβαση της Δίωξης για υβριστικό κείμενο κατά του Βαγγέλη

Συγκινημένη αλλά και οργισμένη η Νικολούλη μιλάει για τον Βαγγέλη

Σακελλαρίδης για τον Βαγγέλη: Να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη


Υπόθεση Γιακουμάκη: 5 ώρες κράτησε η αυτοψία του ιατροδικαστή

Νικολούλη: Είχα καταλάβει από τη 2η εκπομπή ότι ο Βαγγέλης δεν ζει


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη


Αστυνομικοί είχαν περάσει από το σημείο, αλλά δεν βρήκαν τίποτα


Θρήνος στο χωριό του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το μήνυμα της Αγγελικής Νικολούλη στην οικογένεια Γιακουμάκη

Φωτογραφίες από το σημείο που βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Ειδικό κλιμάκιο από τη Θεσσαλονίκη στο σημείο που εντοπίστηκε το πτώμα του Βαγγέλη

Τσούκαλης: Έτσι βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Έλενα Ακρίτα: Το μήνυμα θλίψης και οργής για τον χαμό του Βαγγέλη

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα