Σχολικός εκφοβισμός: Το βίντεο που θα σας κάνει να χάσετε τον ύπνο σας

Σχολικός εκφοβισμός, βία, bullying. Όπως και αν το αποκαλέσουμε είναι η άσχημη πραγματικότητα που μαστίζει όλο τον κόσμο, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς, έχει γίνει κομμάτι της ζωής όλων μας ... ο φόβος μας... Ακόμα κι αν το θέμα αυτό αισθανόμαστε πως δεν μας αφορά άμεσα, γιατί δεν μας έχει "χτυπήσει" την πόρτα μας ... φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς, αφού έχει αυξηθέι σε μεγάλο βαθμό, έχοντας τραγικά αποτελέσματα.

Παρακάτω θα παρακολουθήσετε ένα βίντεο από ένα πείραμα που έκαναν δύο νεαροί στην Αμερική. Ο ένας "θύτης", ο άλλος "θύμα". Αληθινοί πρωταγωνιστές του πειράματος όμως και του βίντεο που καταγράφεται καθ' όλη τη διάρκειά του, είναι οι περαστικοί. Συμφοιτητές, εκπαιδευτικοί και κυρίως... η αδιαφορία τους!

Η αδιαφορία του κόσμου είναι αυτό που θα πρέπει να μας ανησυχήσει και να μας κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας, κυρίως αν είμαστε γονείς.

Κάποιοι, βλέπουν την επίθεση που κάνει ο ένας νεαρός προς τον ανυπεράσπιστο συμφοιτητή του και φεύγουν τρέχοντας. Κάποιοι άλλοι κοντοστέκονται και καταλήγουν κι αυτοί στο να το βάλουν στα πόδια.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν μένουν αμέτοχοι. Άτομα που δεν θα σου γέμιζαν το μάτι...

Μην διστάζετε να μιλάτε όταν είσαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών ... μπορεί να σώσετε την ζωή κάποιου...

Η Ελλάδα δυστυχώς, δεν αποτελεί εξαίρεση στο φαινόμενο που βασανίζει τα παιδιά μας. Για την ιστορία...και σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί προς διετίας περίπου, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής καμπάνιας για το bullying, ένας στους τρεις μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, ενώ ένας στους δύο μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γίνεται μάρτυρας περιστατικών σχολικού εκφοβισμού.

Eίτε έξω από το σχολείο (35,38%) είτε στους διαδρόμους του σχολείου (32,7%), στη σχολική τάξη (24,4%), τη γειτονιά ή το πάρκο (21,84%). Σημαντικό ποσοστό μάλιστα (20,93%) είχε δηλώσει ότι υπήρξε θύμα σχολικού εκφοβισμού μέσω Διαδικτύου. Γιατί μη ξεχνάμε πως ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός, αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή εκφοβισμού, η οποία παίρνει εύκολα και γρήγορα διαστάσεις και εκτός σχολείου.

Το χειρότερο όμως απ΄όλα; Είναι πως πολλές φορές αν όχι τις περισσότερες, τα θύματα δεν το αποκαλύπτουν είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί ντρέπονται, είτε γιατί πιστεύουν πως φέρουν μερίδιο ευθύνης...

Βοήθεια μπορούν ν' αναζητήσουν γονείς και μαθητές στην επίσημη σελίδα της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) εδώ.

Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για τη μείωση και καταπολέμηση του φαινομένου της σχολικής βίας, μπορείτε να βρείτε εδώ

yourfamily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα