Καταδικάστηκε για αποπλάνηση 11χρονης και αφέθηκε ελεύθερος

Ένοχος για αποπλάνηση ενός μικρού κοριτσιού κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας ένας 78χρονος από χωριό της Μαγνησίας.

Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, ωστόσο το δικαστήριο δέχτηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και έρισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι αφού άσκησε έφεση, αφέθηκε ελεύθερος.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2011. Ο κατηγορούμενος, που τότε ήταν 74 ετών, εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη του 11χρονου κοριτσιού, το οποίο μάλιστα τον αποκαλούσε "παππού" και το οδήγησε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι του χωριού. Όλα αυτά ενώ έπαιζε με φίλες του.

Ο δράστης άρχισε να το θωπεύει και να το φιλάει ενώ του προσέφερε και 20 ευρώ προκειμένου να μην μιλήσει. Το κορίτσι αντέδρασε, τον κλώτσησε, διέφυγε και πήγε στην μητέρα της, στην οποία αποκάλυψε τι είχε συμβεί.

Η οικογένεια της μικρής έκανε καταγγελία στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της. Να σημειωθεί ότι ο 78χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι είναι "κατασκευασμένη" από την οικογένεια του κοριτσιού.

eleftheria
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα