Μεσσηνία: Δημοτικός υπάλληλος ασελγούσε σε 10χρονο αγόρι

Ένοχος για ασέλγεια σε 10χρονο παιδί από τη Βουλγαρία κρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας 62χρονος, που εργαζόταν ως δημοτικός υπάλληλος στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας.

Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ για ασέλγεια με σωματική βία, ωστόσο το δικαστήριο την Πέμπτη (11/12) του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η δράση του 62χρονου αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2010, όταν η δασκάλα του αγοριού κάλεσε κοινωνική λειτουργό, καθώς το παιδί έλεγε στους συμμαθητές του να κατεβάσουν τα παντελόνια τους για να μιμηθεί ότι έκανε ο κατηγορούμενος στον ίδιο. Η κοινωνική λειτουργός πήγε στο σπίτι του 10χρονου και εκεί έμαθε από τη μητέρα ότι είχε βρει τον γιο της και τον 62χρονο στην οικία του δεύτερου, να φοράνε μόνο τα εσώρουχά τους.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο γιος της τής είχε πει ότι ο κατηγορούμενος απείλησε με μαχαίρι τον 10χρονο για να τον αφήσει να τον χαϊδέψει. Καταγγελία, ωστόσο, στην αστυνομία δεν έγινε ενώ ο 62χρονος ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν άγγιξε το αγόρι και ότι την επίμαχη μέρα βρισκόταν στην Καλαμάτα για να πάρει δάνειο ύψους 7.500 ευρώ.

Στην απολογία του, υποστήριξε, ακόμη, ότι η μητέρα και το περιβάλλον της ήθελαν να τον εκβιάσουν, έχοντας βάλει στο μάτι το προαναφερόμενο δάνειο. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, η ιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν έδειξε να υπάρχει βιασμός ή ίχνη σεξουαλικής πράξης.

Πληροφορίες από eleftheriaonline.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα