Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον δράστη με την βόμβα στο Χαλάνδρι

Ένα άτομο, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, φέρεται να είναι ο δράστης που τα ξημερώματα τοποθέτησε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την τράπεζα στο Χαλάνδρι, όπως φαίνεται από την κάμερα ασφαλείας του υποκαταστήματος.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και σύμφωνα με την αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούταν από ζελατοδυναμίτιδα, μπαταρία και καλώδια, ενώ άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο λόγος που δεν εξερράγη.

Το χρονικό του συμβάντος

Άγνωστοι προειδοποίησαν, με τηλεφώνημα σε δύο εφημερίδες (Ζούγκλα και Εφημερίδα των Συντακτών),ότι στις 06:00 θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο υποκατάστημα της τράπεζας. Όπως ανέφερε ο άγνωστος, η ενέργεια γίνεται για να εκφραστεί αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή γύρο από το υποκατάστημα της τράπεζας στο Χαλάνδρι, στην συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Στο σημείο, βρήκαν ένα ύποπτο σακ βουαγιάζ και θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη, αφού αν και το χρονικό περιθώριο που έδωσε ο άγνωστος για την έκρηξη της βόμβας έχει παρέλθει, χωρίς να υπάρξει έκρηξη, οι αστυνομικοί εκτιμούν το περιστατικό ως πολύ σοβαρό και δεν αποκλείουν να υπάρχει πράγματι εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος δεν λειτούργησε.

Λίγο πριν από τις 7:30 κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη.



Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα