Ολοκληρώθηκε η πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια της απεργίας ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα τα συνδικάτα, αντιδρώντας στην ανεργία, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και όλες τις εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας.

Πιο αναλυτικά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ προσυγκέντρωση στα Χαυτεία πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Σύρων προσφύγων από το Σύνταγμα.

Στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στη Θεσσαλονίκη, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Εργατικό Κέντρο, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου. Συγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποιεί η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη γενική απεργία.  Συγκεκριμένα, ΗΣΑΠ και Μετρό θα κυκλοφορήσουν μόνο από τις 10:00 έως τις 16:00, τραμ θα υπάρχει από τις 09:00 μέχρι τις 17:00, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα κάνουν δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00.

Λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην 24ωρη γενική απεργία η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως αναστέλλονται τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού και δεν θα υπάρχει σύνδεση του Μετρό από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» μέχρι «Αεροδρόμιο».

Δεμένα θα είναι και τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία.

Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας λόγω συμμετοχής της ΟΑΣΘ στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα