Μονιμοποιήσεις 2.500 γιατρών και τσουχτερά πρόστιμα για υπερσυνταγογράφιση

Στις διατάξεις προβλέπονται πρόστιμα 500 έως 5.000 ευρώ σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για υπερσυνταγογράφιση και για μη χορήγηση γενοσήμων.

Πρόστιμα και κυρώσεις για όσους υπερσυνταγογραφούν στον ΕΟΠΥΥ, μονιμοποιήσεις 2.500 γιατρών και παρακράτηση θητείας γα επικουρικούς γιατρούς, φέρνει νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Υγείας.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και περιλαμβάνει σειρά διατάξεων, πολλές από τις οποίες ρυθμίζουν θέματα επαγγελματιών της Υγείας.

Επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις για όσους γιατρούς ξεπερνούν το «πλαφόν» συνταγογράφισης στον ΕΟΠΥΥ.

Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 500 έως 5.000 ευρώ. Προβλέπεται επίσης, προσωρινός αποκλεισμός δύο έως 12 μηνών από τη συνταγογράφηση ή οριστική διακοπή σε περίπτωση υποτροπής.

Στο νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις οι οποίες αποβλέπουν στην κάλυψη των κενών που υπάρχουν στις δομές κυρίως των νησιών. Για τον σκοπό αυτό παρατείνεται κατά ένα έτος η θητεία των επικουρικών ιατρών.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται διάταξη για την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) για τους γιατρούς πριν την έναρξη της ειδικότητας.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ο γιατρός μπορεί να κάνει το αγροτικό του μέχρι την ειδικότητα, χωρίς όμως να είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει στην ύπαιθρο αμέσως μετά τη λήψη του πτυχίο του.

Το υπουργείο προχωρεί και στη μονιμοποίηση 2.500 συμβασιούχων πρώην γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι απασχολούνται σήμερα στο πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Πηγή: ΕΘΝΟΣ  www.enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα