Ποινικές διώξεις για τα Ολυμπιακά Ακίνητα

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία ασκήθηκε κατά του πρώην προέδρου της εταιρίας «Ολυμπιακά Ακίνητα» Κωνσταντίνου Ματάλα ενώ για τον διάδοχό του, νυν βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Σταμενίτη η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με αίτημα να αρθεί η βουλευτική του ασυλία, ώστε να διωχθεί και αυτός.

Οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου μετά από πολύμηνη έρευνα κατέληξαν ότι προκύπτουν ευθύνες για τους δυο πρώην επικεφαλής της εταιρίας η όποια είχε αναλάβει την μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στην Ολυμπιάδα.

Η εταιρία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φαίνεται πως δεν μερίμνησε ως όφειλε για την μεταολυμπιακή τους χρήση.

Παρόλες τις δεσμευτικές υποχρεώσεις, η έρευνα έδειξε πως ούτε την υποδομή απέκτησε ως εταιρία, ούτε και τη στελέχωση που θα της παρείχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Έχοντας την ευθύνη τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, υποχρεούνταν βάσει της σύμβασης που είχε υπογράψει με τη γερμανική εταιρία Hochtief, να παρέχει τα απαραίτητα ώστε να διατηρούνται σε κατάσταση τέτοια που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανα πάσα στιγμή για όποιες εκδηλώσεις ζητούνταν.

Όπως βέβαια είναι πλέον πασιφανές δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της και τα έργα που κόστισαν στους Έλληνες φορολογούμενους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, 10 χρόνια μετά τη «χρυσή« Ολυμπιάδα έχουν εγκαταλειφθεί -τα περισσότερα εξ αυτών- στην τύχη τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα