Αμφίπολη: "Παγκόσμιο το ενδιαφέρον"

Στη διεθνή απήχηση που προκαλεί η αρχαιολογική ανασκαφή της Αμφίπολης, αναφέρθηκε ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας, Δημήτρης Παντερμαλής, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη προς τιμή του.

«Θέλω να σχολιάσω την απήχηση που είχε η ανεύρεση αυτού του μνημείου και πόσο ήγειρε το ενδιαφέρον του ελληνικού και του διεθνούς κοινού», υπογράμμισε ο κ. Παντερμαλής ο οποίος ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί σε εκτιμήσεις για την κατάληξη των ανασκαφών, αλλά και για το θέμα της διαμάχης, μεταξύ συναδέλφων του αρχαιολόγων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από το Σύλλογο Αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησε και ο κ. Παντερμαλής, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με παλιούς του συμμαθητές, αλλά και φοιτητές του, από την εποχή των πολύχρονων ανασκαφών στο Δίον.

Ο κ. Παντερμαλής στην ομιλία του αναφέρθηκε στις σύγχρονες μεθόδους της ψηφιακής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Αδάμ-Βελένη και ο Ευάγγελος Δημητριάδης, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ.

«Προσπαθούμε με σύγχρονες μεθόδους να αναδείξουμε όλα τα χαρακτηριστικά του Μουσείου της Ακρόπολης και μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας επιχειρούμε να κάνουμε πιο οικεία στον κόσμο, τα αριστουργήματα της αρχαϊκής και κλασσικής εποχής χωρίς όμως να θυσιάσουμε οτιδήποτε από την αυθεντικότητα των πρωτοτύπων», επισήμανε ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Ορφανός, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, κ.α.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα