Συναυλία στο Κτήμα Φιξ για να σώσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Μια μεγάλη συναυλία Προσφοράς και Αγάπης διοργανώνουν οι Εθελοντές του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, απευθύνοντας έκκληση στους ευαισθητοποιημένους πολίτες να υποστηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο που βρίσκεται σε κίνδυνο, με στόχο να μη μείνουν στον αέρα τα 2.000 άτομα - ανάμεσά τους 500 παιδιά - που σιτίζονται χάρη στις διανομές τροφίμων. Η συναυλία με τους ερμηνευτές Μάνο Πυροβολάκη και Γιάννη Σαββιδάκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κτήμα Φιξ, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων για τη διάδοση του εθελοντισμού.

Μοναδικό εισιτήριο για τη συναυλία που θα ξεκινήσει στις 8.00 μ.μ. είναι τα τυποποιημένα τρόφιμα που έχει τη δυνατότητα ο καθένας να προσφέρει - όσα κι αν είναι αυτά - για να ενισχύσει τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου. «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς ο δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες. Κάθε μέρα έρχονται στα γραφεία μας άνθρωποι απελπισμένοι να μάθουν εάν θα έχουν τρόφιμα και τον επόμενο μήνα» λέει η κυρία Ελένη Υφαντή, υπεύθυνη των Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου.

Σήμερα οι δικαιούχοι λαμβάνουν τρόφιμα μία με δύο φορές τον μήνα, αν και στην αρχή οι διανομές ήταν συχνότερες, ενώ τα αιτήματα συμμετοχής στο πρόγραμμα που δέχεται η κοινωνική υπηρεσία αυξάνονται καθημερινά. Μόνη ελπίδα είναι οι προσφορές απλών πολιτών και επαγγελματιών του Δήμου Ηρακλείου, στο μέτρο των δυνατοτήτων του καθενός.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Εθελοντές του δήμου συνεργάζονται ήδη με 23 καταστήματα της πόλης, τα οποία έχουν υιοθετήσει συνολικά 50 οικογένειες, φροντίζοντας καθημερινά για τη σίτισή τους. «Προσπαθούμε να ευαισθητοποιούμε τους επαγγελματίες και με μεγάλο σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, να φέρουμε ακόμα περισσότερους κοντά μας» αναφέρει η κυρία Υφαντή.

Η συναυλία στο Κτήμα Φιξ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να προσφέρει όποιος έχει τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, κάνοντας παράλληλα μια ωραία βόλτα και απολαμβάνοντας και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπως θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, κλόουν και ανιματέρ, θεατρικό παιχνίδι. Στον χώρο λειτουργούν επίσης παιδότοπος και καταστήματα εστίασης.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Real.gr
Σχολιάστε το άρθρο: