Δίκη Τσοχατζόπουλου: Απορρίφθηκε η πρώτη ένσταση

Απορρίφθηκε η ένσταση που άσκησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου με την οποία ζητούσαν να μην παραστεί το δημόσιο ως πολιτκώς ενάγων. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου η παράσταση πολιτικής αγωγής του δημοσίου είναι παραδεκτή και νόμιμη, καθώς το ελληνικό δημόσιο είναι παθών και οι κατηγορούμενοι μείωσαν το κύρος και την αξιοπιστία του με την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα εντός και εκτός της χώρας, εμφανίζοντάς το να μην μπορεί να διασφαλίσει την νομιμότητα των συναλλαγών.

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού άσκησε επίσης ένσταση υποστηρίζοντας ότι το βασικό αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί άρα, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο κ.Τσοχατζόπουλος δεν μπορεί να διώκεται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Επιπλέον, έθεσαν θέμα ακυρότητας της ποινικής δίωξης και της κλήσης του πρώην υπουργού στο δικαστήριο. Παράλληλα, επανέλαβαν το αίτημά τους να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη ΚΥΣΕΑ πριν τους υπόλοιπους μάρτυρες, αίτημα με το οποίο συμφώνησε και η πλευρά της Βίκυς Σταμάτη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του εξαδέρφου του πρώην υπουργού, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος που αποδέχθηκε την ενοχή του στην υπόθεση. Στην τοποθέτησή του επί της κατηγορίας κατά την πρώτη ημέρα της δίκης ο Νίκος Ζήγρας είπε στο δικαστήριο: «Δηλώνω την ενοχή μου για τις κατηγορίες που έχω ομολογήσει στον ανακριτή, στην υπόθεση που με έχει εμπλέξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ζητώ συγγνώμη απ' όλο τον κόσμο και ζητώ την επιείκεια σας».

Διαβάστε ακόμα

Δείτε ακόμα