Ισχυρή έκρηξη σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στη Κηφισιά

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα στο νυχτερινό κέντρο «Έμπατη North», το οποίο βρίσκεται στον Κόμβο της Βαρυπόμπης στη Ν. Κηφισιά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει περιπολικά της Αστυνομίας, δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες. Παράλληλα, ομάδα πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) βρίσκεται εκεί για τον φόβο μήπως υπάρχει κάποιος άλλος εκρηκτικός μηχανισμός.

Το νυχτερινό κέντρο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν τραυματίες.

Η πρόσοψη της επιχείρησης έχει σχεδόν καταστραφεί, ενώ κομμάτια μετάλλου εκφενδονίστηκαν σε απόσταση αρκετών μέτρων. Την ίδια στιγμή καταστροφές έχει υποστεί και ο εξωτερικός χώρος του νυχτερινού κέντρου.


Την ώρα της έκρηξης ο ιδιοκτήτης βρισκόταν μέσα στον χώρο της επιχείρησης και υπέστη σοκ. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στη zougla.gr, δεν μπορεί να υποθέσει ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια, υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρξε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι είναι η πρώτη φορά που η επιχείρησή του γίνεται στόχος βομβιστικής επίθεσης.


Ο θόρυβος από την έκρηξη ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αντιληπτός από κατοίκους αρκετών περιοχών στα Βόρεια Προάστια. Ειδικότερα, πολίτες από την Κηφισιά, τη Ν. Ερυθραία, τη Ν. Κηφισιά, την Πολιτεία, την Εκάλη και τον Άγ. Στέφανο ανέφεραν πως άκουσαν την έκρηξη.

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν άμεση, με περιπολικά της Αστυνομίας να κινούνται με ταχύτητα στο ρεύμα της Ν.Ε.Ο. με κατεύθυνση προς Λαμία, την ίδια στιγμή που όλο και περισσότεροι αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή περιμετρικά της γέφυρας της Βαρυπόμπης.

Όπως έγινε γνωστό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς δεν προκλήθηκε κάποια εστία πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα