Θετικά δυο δείγματα DNA σε αλογίσιο κρέας σε ψυγεία στον Πειραιά

Δυο δείγματα DNA θετικά σε αλογίσιο κρέας βρεθήκαν σε κατεψυγμένο κρέας σε ψυγεία στον Πειραιά πριν αυτά διοχετευθούν στην αγορά.

Την ίδια στιγμή όπως θα δείτε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα , το κρέας άλογου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς τα άλογα κούρσας παίρνουν στην διάρκεια της ζωής τους φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρότατα προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου που τα καταναλώνει.


Κτηνίατροι και προπονητές  σε κέντρο ιππασίας στον Κουβαρα Αττικης ήταν κατηγορηματικοί. «Μακριά από το κρέας άλογου είναι επικίνδυνο καθώς όπως βλέπετε τα άλογα κούρσας παίρνουν σε ενδοφλέβιες ενέσεις φάρμακα που μπορεί να αποβούν μοιραία για τον άνθρωπο που θα καταναλώσει το κρέας τους.»

Εντωμεταξύ, κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν τα άλογα που θανατώνονται στο εξωτερικό και καταλήγουν στα πιάτα μας έχουν πουσαριστεί με αναβολικά για να τρέχουν πιο γρήγορα.

Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ και της κτηνιατρικής υπηρεσίας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και μένουν τα αποτελέσματα των 76 ύποπτων δειγμάτων DNA που έχουν συλλεχτεί μέχρι τώρα σε τεράστιες ποσότητες βοδινού κρέατος στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα