Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση των εργαζομένων στο Μετρό

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Σωματείου των εργαζομένων στο Μετρό να «παγώσει» η κυβερνητική απόφαση για επίταξη, καθώς και για επιστράτευση του προσωπικού.

Την απόφαση με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα των εργαζομένων για την έκδοσης της προσωρινής διαταγής εξέδωσε, λόγω απουσίας του προέδρου του ΣτΕ Κ. Μενουδάκου, ο αρχαιότερος των παρόντων προέδρων του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό ζητούν επίσης, να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση για την επίταξή τους, αφού, όπως υποστηρίζουν, παραβιάζει το Σύνταγμα που απαγορεύει την αναγκαστική εργασία, διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας. Επικαλούμενοι δε, παλαιότερες αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με τις οποίες «η επίταξη υπηρεσιών μπορεί να γίνει για την αντιμετώπιση κινδύνων που απειλούν το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον, όπως είναι οι θεομηνίες ή η αντιμετώπιση «ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», οι εργαζόμενοι τονίζουν πως δεν συντρέχει τέτοιος λόγος με την απεργία τους. Όπως επισημαίνουν, στην προκειμένη περίπτωση για την επίταξη του προσωπικού του Μετρό δεν υπάρχουν οι συνθήκες αυτές (Θεομηνία, κ.λπ,), καθιστώντας αντισυνταγματικές τις αποφάσεις για την επίταξη του προσωπικού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα