Οι διάλογοι που καίνε το κύκλωμα των ναρκωτικών

Στο φως έρχονται, μέρα με τη μέρα, στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε τις τελευταίες μέρες σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο και στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται επτά αστυνομικοί.

Η δικογραφία περιλαμβάνει 4.936 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης από τηλεφωνικές συνομιλίες των φερόμενων ως μελών του κυκλώματος και οι διάλογοι που κατέγραψε ο «κοριός» της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι αποκαλυπτικοί.

ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Μόνο κάνε σ’ αυτούς στα χαρτιά έτσι; Γενικά σε όλους αυτούς κατοχή. Απλά μόνο κατοχή, δεν κάναμε αγοραπωλησία.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Πες μου εσύ τι θες να γράψουμε.


ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Κατοχή, κατοχή και αυτόν λίγο ξύλο για να δώσουν καμιά δουλειά... Γιατί αυτός έχει πολλές δουλειές.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Αυτός που τα έχει πάρει πάνω του έχει πολλές δουλειές. Πες «δώσε καμιά δουλειά να φύγεις», πες «να φύγεις από τον Ανακριτή».


ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Εντάξει. Καλά, καλά λέω. Ναι, ρε φεύγουν... Όχι, ρε τίποτα από εδώ... Κι ακούς... Άμα είναι θα σε πω και μετά άλλα... εντάξει κάτι θα κάνουμε με τη ζάντα που λέγαμε. Θα την αλλάξουμε από το αυτοκίνητο.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Αυτό οπωσδήποτε...


ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Ε... τώρα είμαι, βγαίνω από την Αθήνα. Δεν ξέρω δηλαδή θα κάνω κάνα τρίωρο. Ε... είναι εντάξει η «ζάντα»; Μισή έτσι;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ναι... μα ίδιο είναι ίδιο...


ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Όχι λέω ακριβώς μισή ε;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ίδιο... και από μάτι και από φάτσα... θα δεις και μόνος σου.


ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Εκτεθήκαμε και πρέπει να πάρουμε δουλειά από πάνω. Δεν ξέρω τι θα κάνει, μάθε κάτι από κάτω που κατεβαίνει να πάρουμε δουλειά, γιατί εκτεθήκαμε ανεπανόρθωτα. Εκτεθήκαμε σαν υπηρεσία. Ψαχνόμασταν δέκα μέρες και δεν κάναμε τίποτα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Έχει πέσει το βάρος σε σένα;


ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Έτσι ακριβώς, δεν θέλουμε να έχει κάνα τόνο...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Θα μάθω και θα βάλω κι εγώ από πάνω.