ΕΟΠΥΥ: Τέλος εποχής για το 184. Τώρα 14884 με κόστος

Από αύριο Δευτέρα 5 Αυγούστου εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούν πλέον αντί του γνωστού τηλεφωνικού αριθμού 184, τους νέους αριθμούς, 14884 και 14900, για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Όχι μόνο λοιπόν άλλαξαν τηλεφωνικό αριθμό κλήσης για το κλείσιμο ενός ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και αυτό μάλιστα με χρέωση αλλά ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να μας πείσει ότι έχουμε και άδικο που καταφερόμαστε εναντίον του οργανισμού.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, υποστηρίζει ότι οι χρεώσεις των κλήσεων που θα κάνουν εφεξής οι ασφαλισμένοι θα είναι μεν ελαφρά αυξημένες σε σχέση με τις σημερινές αλλά ότι  σε κάθε περίπτωση υπάρχει εξοικονόμηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τις εταιρίες τηλεφωνίας.

Αντί για τον τηλεφωνικό αριθμό  «184»  οι ασφαλισμένοι του οργανισμού θα καλούν στους  αριθμούς, «14884» και «14900»  προκειμένου να κλείνουν  τα τηλεφωνικά ραντεβού τους στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

"Κάθε κλήση από την ερχόμενη Δευτέρα θα κοστίζει 0,90 ευρώ αλλά δεν θα υπάρχει χρονοχρέωση, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, που έπεφτε μία αστική μονάδα ανά δύο λεπτά. Οι ασφαλισμένοι τώρα δεν θα αγωνιούν για τη διάρκεια του τηλεφωνήματος" λέει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμος Βουδούρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασφαλισμένοι θα έχουν την εναλλακτική της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις κατά τόπους μονάδες υγείας (τα πρώην καταστήματα του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων) όπου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ, η τηλεφωνική γραμμή 184 κόστιζε κάθε χρόνο στο ΙΚΑ (και πλέον στον ΕΟΠΥΥ) περίπου 25 εκατ. ευρώ χωρίς να συνυπολογίζεται το τίμημα που κατέβαλλαν οι ασφαλισμένοι. Πλέον, και βάσει της νέας συμφωνίας, τέσσερις εταιρίες θα παρέχουν τις τηλεφωνικές υπηρεσίες στους 9, 5 εκατ. ασφαλισμένους, με την τιμή ανά κλήση των 0,90 ευρώ να είναι η ανώτατη που μπορεί να οριστεί.