Από τον Κανέλλο στον Λουκάνικο συμπαραστάτη των Αγανακτισμένων

Την αρχή έκανε ο Κανέλλος! Ο σκύλος- μασκότ του Πολυτεχνείου που ήταν πάντα στην πρωτη γραμμή συνοδεύοντας τους φοιτητές σε κάθε μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Κανέλλος δεν ήταν αδέσποτος όπως τον αποκαλούσαν πολλοί, αφού είχε σπίτι. Ζούσε μεταξύ ΕΜΠ και Εξαρχείων, όπου οι φοιτητές, οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι τον φρόντιζαν σαν να ήταν δικός τους.  Πρώτος στις πορείες, διάλεγε πάντα την πλευρά των αντιεξουσιαστών και έδειχνε με κάθε τρόπο στα ΜΑΤ ότι δεν τον τρομάζουν ούτε τα γκλόμπς, ούτε τα χημικά τους!Ο Κανέλλος, πρωτοεμφανίστηκε στην οδό Πατησίων, την δκαετία του '90 και εκεί γύρω στ0 2007, άρχισε να δείχνει τα πρώτα σημάδια των γηρατειών και της κούρασης! Όταν μάλιστα κάποιοι αποφάσισαν να τον μεταφέρουν σε κυνοκομείο στο Μαρκόπουλο, περισσότερα από διακόσια άτομα συγκέντρωσαν υπογραφές και κατάφεραν να επιστρέψει ο 17χρονος πια σκύλος- αγωνιστής, στο διαμέρισμα ενός φοιτητή που ανέλαβε να τον φροντίζει!

Εκεί, άφησε και την τελευταία του πνοή, το καλοκαίρι του 2008. Στο μεταξύ είχε προλάβει να περάσει στην αιωνιότητα μέσα από το τραγούδι του Στάθη Δρογώση, που μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί:

Από τον Κανέλλο στον Λουκάνικο!

Οταν τον Δεκέμβριο του 2008, κυκλοφόρησαν στο Ιντερνετ φωτογραφίες που απεικονίζαν έναν σκύλο να... δείχνει τα δόντια του στους άνδρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, πολλοί μπερδεύτηκαν και πίστεψαν ότι ήταν ο Κανέλλος. Από τότε  μέχρι σήμερα, ο ημίαιμος με το μπλε κολάρο, δεν έχει χάσει καμία πορεία ή διαδήλωση διαμαρτυρίας, επιλέγοντας πάντα το πλευρό των διαδηλωτών!

Τα ξένα ΜΜΕ, από την βρετανική εφημερίδα «Guardian» και την ιταλική «Corriere de la Sera», μέχρι το αμερικανικό «Νewsweek» και τη γαλλική «Liberation», αφιερώνουν ολόκληρα άρθρα στον σκύλο- σύμβολο των συγκεντρώσεων.

Γρήγορα, όλοι μαθαίνουμε ότι το όνομά του είναι Λουκάνικος ή Λουκ (στη φωτογραφία) ενώ αναδεικνύεται σε «είδωλο του Ιντερνετ», με δεκάδες βίντεο να γίνονται ανάρπαστα στο youtube! Πολλοί, κάνουν λόγο για μία σχεδόν μεταφυσική σύμπτωση, αφού ο Λουκάνικος εμφανίστηκε ακριβώς μετά τον θάνατο του Κανέλλου, αλλά όπως κι αν έχουν τα πράγματα είναι γεγονός πως αποτελεί έναν άξιο διάδοχό του!

Στο πλευρό των Αγανακτισμένων από την πρώτη κιόλας ημέρας, πάντα γενναίος και ατάραχος, βγαίνει μπροστά από τους διαδηλωτές και πλησιάζει με αυθάδεια τους άντρες των ΜΑΤ, σε απόσταση αναπνοής! Με το δυνατό γάβγισμά του, μοιάζει σαν να ενθαρρύνει το πλήθος και να στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην απέναντι πλευρά!

Πριν από λίγες ημέρες, ο Λουκάνικος έγινε θέμα στο BBC και μάλιστα την Παρασκευή ήταν το νούμερο ένα βίντεο στην ηλεκτρονική του σελίδα!

 

pyles.tv

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: