Το Αιτωλικό είναι νησί και πρέπει να είναι ανεξάρτητος δήμος

Προβάλλοντας ως βασικό επιχείρημα ότι το Αιτωλικό είναι νησί, οι κάτοικοι αλλά και οι πρώην δημοτικές αρχές ζητούν να γίνουν και πάλι ανεξάρτητος δήμος. Εχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών του 2010 και την εφαρμογή του «Καλλικράτη», κατά τον οποίο συνενώθηκαν οι δήμοι Μεσολογγίου, Αιτωλικού και άλλων μικρότερων κωμοπόλεων και χωριών της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι κάτοικοι του Αιτωλικού όμως από την αρχή εξέφρασαν την αντίθεσή τους και ισχυρίστηκαν ότι η δική τους πόλη δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στα διοικητικά όρια του νέου διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου. Μάλιστα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ δημιουργήθηκε και πενταμελής επιτροπή, η οποία εκπροσωπεί τους κατοίκους.

«Το Αιτωλικό είναι νησί και δεν μπορεί να συνενωθεί με ένα χερσαίο δήμο» τόνισε μιλώντας στην «Espresso» ο Απόστολος Τρικαλινός, κάτοικος της πόλης και μέλος του πενταμελούς συμβουλίου, και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε. Κάναμε προσφυγή μέχρι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης της συνένωσης. Συγκεντρώσαμε 1.500 υπογραφές και ζητάμε το Αιτωλικό να αντιμετωπίζεται ως νησί. Γι’ αυτό θέλουμε την εφαρμογή του άρθρου 102 του Συντάγματος».

Μάλιστα οι κάτοικοι του Αιτωλικού προβαίνουν σε προειδοποιήσεις. «Θα κλείσουμε τις γέφυρες και θα αποκλείσουμε το νησί. Δεν θα κάνουμε πίσω, γιατί ζητάμε τα αυτονόητα. Είμαστε νησί και πρέπει να λειτουργούμε ως ανεξάρτητος δήμος. Οι γέφυρες δεν μπορούν να αλλοιώνουν την ταυτότητά μας» σημείωσε ο Γιώργος Καρέτσος, που έχει διατελέσει στο παρελθόν και δημοτικός σύμβουλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα