Ευρωβουλευτές: Οι 21 εκπρόσωποι της Ελλάδας στο ευρωκοινοβούλιο – Τα παλαιά και τα νέα πρόσωπα

Ευρωβουλευτές: Οι 21 εκπρόσωποι της Ελλάδας στο ευρωκοινοβούλιο – Τα παλαιά και τα νέα πρόσωπα

Ανανεωμένη κατά 60% είναι η ομάδα των ευρωβουλευτών που στέλνει η χώρα μας στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία.

Η κάλπη της Κυριακής ανέδειξε συνολικά 13 νέους ευρωβουλευτές καθώς από τους 21, μόνο οι 8 έχουν εκλεγεί στο παρελθόν, ανανεώνοντας έτσι το στελεχιακό δυναμικό της χώρας.

Γιώργος Αυτιάς και Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρώτοι σε σταυρούς στη ΝΔ

Από τη ΝΔ που πέφτει στις 7 έδρες, πρώτος εκλέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς με 307.203 σταυρούς. Ακολουθεί σε μικρή απόσταση ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η Ελίζα Βόζεμπεργκ (244.692).

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Φρέντι Μπελέρης (236.108) ενώ ακολουθούν Ελεονώρα Μελέτη (171.744), Μανώλης Κεφαλογιάννης (160.478) και Δημήτρης Τσιόδρας (155.852).

Την ώρα που οι κάτοικοι της Χειμάρρας πανηγύριζαν για την εκλογή του με δήλωσή του από τη φυλακή, ο Φρέντι Μπελέρης ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες

«Ο αγώνας δόθηκε υπό αντίξοες συνθήκες και κερδήθηκε χάρη σε όλους τους Έλληνες και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Οι τέσσερις νέοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ που πέφτει στις 4 από τις έξι έδρες, πρώτος εκλέχθηκε ο Κώστας Αρβανίτης με  152.933, ψήφους και  ακολουθεί ο Νίκος Φαραντούρης, ο πρώην μπασκεμπολίστας (135.283), ο Νίκος Παππάς (126.527) και η Έλενα Κουντούρα (113.533).

«Αποδείχθηκε στη περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει αντοχές και συμπαγή κρίσιμη μάζα που παρά κλυδωνισμούς κρατήθηκε και είναι εφαλτήριο για επόμενα μηνύματα. Είμαι αισιόδοξος δεν θεωρώ κακό αποτέλεσμα για ΣΥΡΙΖΑ δεδομένων των συνθηκών», είπε ο Νίκος Φαραντούρης.

Για το ΠΑΣΟΚ που αυτή τη φορά εξέλεξε 3 έδρες, πρώτος εξελέγη ο Νίκος Παπανδρέου με (121.767) σταυρούς και ακολουθούν οι Γιάννης Μανιάτης  και Σάκης Αρναούτογλου (90.990).

Η ΕΛΛΥΣΗ  διπλασίασε το ποσοστό και τις έδρες της και εκλέγει τον Εμανουήλ Φράγκο και την Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Με δύο ευρωβουλευτές εκπροσωπείται και το ΚΚΕ, καθώς επανεξελέχθησαν οι Λευτέρης Αλαβάνος (107,201) και Κώστας Παπαδάκης.

Από μία έδρα εκλέγουν Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Φωνή Λογικής με τους Νίκο Αναδιώτη, Μαρία Ζαχαρία και Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Τα πρόσωπα που μένουν εκτός ευρωβουλής

Πάντως αρκετοί βουλευτές που εκπροσωπούσαν τη χώρα τη τελευταία 5τια στην Ευρώπη δεν θα βρίσκονται πια στις Βρυξέλες. Πρόκειται για τους:

Στέλιο Κυμπουρόπουλο, Μαρία Σπυράκη, Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργο Κύρτσο και Θόδωρο Ζαγοράκη από τη ΝΔ, τους Αλέξη Γεωργούλη, Πέτρο Κόκκαλη, Στέλιο Κούλογλου και Δημήτρη Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ.

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να συνεδριάσει τον ερχόμενο μήνα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα