Ζωή Κωνσταντοπούλου: Για το έγκλημα των Τεμπών υπάρχουν ένοχοι στην κυβέρνηση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Για το έγκλημα των Τεμπών υπάρχουν ένοχοι στην κυβέρνηση

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις ευρωεκλογές και τις θέσεις του κόμματος, για τα Τέμπη και για το Πόθεν Έσχες των πολιτικών αρχηγών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αρχικά αναφέρθηκε στις γυναίκες και στις γυναικοκτονίες.

«Δίνουμε μεγάλη έμφαση στα θέματα της ισότητας και βέβαια στα θέματα της έμφυλης βίας, στις γυναικοκτονίες που η κυβέρνηση δεν θέλει να βάλει τον όρο γυναικοκτονία. Επιμένω ότι πρέπει να γίνει ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας ως αυτοτελούς κακουργήματος, η κυβέρνηση δεν το θέλει, το απορρίπτει. Ο πρωθυπουργός σε 19 επίκαιρα ερωτήματά μου στην Βουλή αρνήθηκε να απαντήσει και αρχειοθετήθηκαν, σε περίπου 50 παρεμβάσεις που έχω κάνει στην Βουλή, δεν απάντησε. Βλέπουμε ότι και οι αρμόδιες Αρχές υπό την ευθύνη της κυβέρνησης, δεν έχουν στην διάθεση τους ούτε τις απαιτούμενες υποδομές και εκπαίδευση. Και επειδή έχω δει ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει διαθέσιμους αστυνομικός για τα πανεπιστήμια, δεν χρησιμοποιήσει αυτούς στους αστυνομικούς για να προστατεύουν γυναίκες και παιδιάς που έχουν υποστεί κακοποίηση αλλά ποινικοποιεί τις αντιδράσεις των φοιτητών για τα δικαιώματά τους. Και αυτό είναι σκανδαλώδες», είπε.

Και συνέχισε η κ. Κωνσταντοπούλου: «Βλέπω μια κυβέρνηση που κάθε φορά που ζορίζεται, δημιουργεί έναν εσωτερικό εχθρό, που είναι η νεολαία. Επειδή η νεολαία μας είναι το πιο ζωντανό μας κομμάτι, στο κομμάτι της αστυνομίας ας κάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης ό,τι δεν έχει κάνει τόσα χρόνια και ας κάνει η κυβέρνηση αυτό που πρέπει για να προστατεύσει τις γυναικείες να μην δολοφονούνται μπροστά σε ΑΤ ή αν έχουν πάει 10 φορές και να έχουν ζητήσει προστασία, για τον ίδιο δράστη. Εμείς ξεκινάμε ως Πλεύση Ελευθερίας, μία διαδικτυακή καμπάνια στην κοινωνία για την ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας και για την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών κατά της έμφυλης βίας».

Μεταξύ άλλων μίλησε για το Πόθεν Έσχες του κ. Κασσελάκη αλλά και για την υπόθεση των Τεμπών.

«Όποιος θέλει να εφαρμόζει τις αρχές της διαφάνειας, κάνει από μόνος του το Πόθεν Έσχες. Εμείς ως; Πλεύση Ελευθερίας αποφασίσαμε να δίνουμε τα οικονομικά μας στοιχεία κάθε 6 μήνες, οικειοθελώς αλλά και τώρα που είναι θεσμικά υποχρεωτικό. Όταν αποφασίζεις ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνεις τον εαυτό σου, την περιουσία σου θέμα, να κανείς κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής περιόδου τα δικά σου οικονομά, δίνεις και ένα σήμα ότι το θέμα είσαι «εσύ». Η Πλεύση Ελευθερίας θεωρεί πως το θέμα δεν είναι ο κάθε πολικός αρχηγός, αλλά οι πολίτες, η κοινωνία. Δυστυχώς από όλους αυτούς, κανείς δεν νοιάζεται. Όποιος θέλει να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του το κάνει. η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να ασχολείται με τα οικονομικά στοιχεία του πολιτικού της αντιπάλου, αλλά με τα πραγματικά κοινωνικά ζητήματα, με την οικονομική πολιτική της χώρας, που τα έχει κάνει «θάλασσα». Την άλλη φορά ο υπουργός Οικονομικών μιλούσε στην Βουλή επί 20 λεπτά σε άδεια έδρανα. Ήταν παρόντες μόνο οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας», υπογράμμισε.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω βήμα πίσω αν δεν καθίσουν στο σκαμνί όλοι όσοι οφείλουν να λογοδοτήσουν»

Για τα Τέμπη:
«Από εμένα και την Πλεύση Ελευθερίας αποκλείεται να ξεχαστεί το θέμα των Τεμπών. Έχω κάνει στην βουλή περίπου 70 παρεμβάσεις για το έγκλημα των Τεμπών. Να μιλάμε για το έγκλημα των Τεμπών, γίνεται ανάκριση σε βαθμό κακουργήματος. Και έχουμε μια κυβέρνηση που αρνείται να πει ότι είναι έγκλημα, έχει δώσει σήμα να μην ακούγεται καν η λέξη Τέμπη, και όταν αναφέρεται, να αναφέρεται ως δυστύχημα, καταστροφή ή τραγική απώλεια ή τραγωδία. Είναι έγκλημα, είναι κακούργημα και υπάρχουν ένοχοι στην κυβέρνηση, και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καραμανλής και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στην συγκάλυψή αλλά και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στις ολιγωρίες αλλά και στην παράβαση καθήκοντος ως προς τους πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης μπλοκάρει την ελληνική δικαιοσύνη και αυτό το είπε και η Ευρωπαία εισαγγελέας, διότι καταψήφισε την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Καραμανλή, τον κ. Χρυσοχοΐδη, τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Σπίρτζη. Δεύτερον παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη, με νόμο που πήρε από τα «χέρια» του Συμβουλίου Εφετών την υπόθεση και την πήγε σε έναν εισαγγελέα. Και παρενέβη με νόμο που παίρνει την αρμοδιότητα από την 3μελή σύνθεση εφετών και την πηγαίνει σε έναν μόνο εφέτη. Θα πρέπει να προστεθούν κακουργηματικές κατηγορίες ανθρωποκτονίας οι οποίες θα πάνε την υπόθεση σε μικτό ορκωτό, κάτι που η κυβέρνηση δεν το θέλει», σημείωσε η επικεφαλής της Πλεύρης Ελευθερίας.

«Καταθέτηκαν 2 προτάσεις για προανακριτική και απερρίφθησαν από την ΝΔ. Έχει διαβιβαστεί την Βουλή η δικογραφία την συγκάλυψη. Υπάρχει εν εξελίξει συγκάλυψη. Η Πλεύση Ελευθερίας ήταν η μόνη δύναμη που είπε να μην κλείσει ακόμα γη Βουλή και να μελετηθεί το θέμα ενώ όλοι οι άλλοι είπαν να κλείσει η Βουλή και να μελετηθεί μετά τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε την εξαίρεσή μου από την Εξεταστική Επιτροπή, όπως και η ΝΔ. είμαι συνήγορος 3 οικογενειών θυμάτων και είμαι Κοντά σε οικογένειες θυμάτων καθώς και επιζήσαντες. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω βήμα πίσω αν δεν καθίσουν στο σκαμνί όλοι όσοι οφείλουν να λογοδοτήσουν», συμπλήρωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα