Ένταση στη Βουλή: Bullying σε συγγενή θύματος στα Τέμπη επειδή χειροκρότησε ειρωνικά τον Μαρκόπουλο – Παρενέβη η φρουρά

Ένταση στη Βουλή: Bullying σε συγγενή θύματος στα Τέμπη επειδή χειροκρότησε ειρωνικά τον Μαρκόπουλο – Παρενέβη η φρουρά

Την ώρα που βρισκόταν στο βήμα ο Δημήτρης Μαρκόπουλος που διετέλεσε πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, αρκετοί συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη παρακολουθούσαν από τα θεωρεία τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ανάμεσα τους η επιζήσασα της σιδηροδρομικής τραγωδίας Ευδοκία Τσαγκλή, αλλά και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος των Τεμπών και συγγενής θύματος, Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αντέδρασε στα προκλητικά λεγόμενα του κ. Μαρκόπουλου, σηκώθηκε και άρχισε να χειροκροτά – προφανώς ειρωνικά.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, η οποία του ζήτησε να σταματήσει και να καθίσει κάτω.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς ήταν αυτό που πυροδότησε την οργή του κ. Κωνσταντινίδη ωστόσο, η παρέμβαση της φρουράς με τέτοιο τρόπο για πατέρα που έχασε το παιδί του στα Τέμπη, επειδή χειροκρότησε, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως bullying.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε για κάποιους που είδαν την υπόθεση των Τεμπών «ως μία ρεβάνς. Το είδαν ως ένα “come back” του ανορθολογισμού και των θεωριών συνωμοσίας». Ανέφερε επίσης ότι «κάποιοι επικαλούνται τώρα την Ευρώπη. Ποιοι; Εκείνοι που το 2015, όταν εμείς, με άλλες πολιτικές δυνάμεις, προσπαθούσαμε να την κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτοί ήθελαν να μας βγάλουν από την Ευρώπη. Και τώρα θέλουν μάλιστα και ευρωπαϊκή παρέμβαση. Δεν έχει κανείς το μονοπώλιο του πόνου σε αυτή την αίθουσα. Όλοι πονέσαμε» επανέλαβε ο κ. Μαρκόπουλος.

Είπε επίσης ότι ως γονέας δεν θα έκλεινε τα μάτια εάν ένιωθε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό: «Ως γονέας παρακολούθησα την εξεταστική και όχι ως πολιτικός. Και εάν έχω κάνει κάποια λάθη, ανθρώπινα, ζητώ συγνώμη» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα