Τουρκία: Συνεχίζει τις παρανομίες στο Αιγαίο – Νέες προκλητικές δηλώσεις Γκιουλέρ

Τουρκία: Συνεχίζει τις παρανομίες στο Αιγαίο – Νέες προκλητικές δηλώσεις Γκιουλέρ

Η Τουρκία κατηγορώντας την Ελλάδα ότι δεν άκουσε το αίτημα της για δέσμευση τριών περιοχών στο Αιγαίο για ασκήσεις με πυρά από τις 27 Φεβρουάριου μέχρι το τέλος του χρόνου, προχώρησε στη δέσμευση τριών περιοχών σε βόρειο κεντρικό και νότιο αιγαίο για ασκήσεις από τις 15 Μαρτίου μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πρόκειται για περιοχές που η Τουρκία προσπαθεί να δεσμεύσει από τις 15 Μαρτίου μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Η Αθήνα αντέδρασε άμεσα με δικές της ΝΟΤΑΜ, ακυρώνοντας τις τουρκικές, και τονίζοντας πως δεν μπορούν να δεσμευτούν περιοχές για τόσο μεγάλο διάστημα και πως οι περιοχές που ζητάει η Τουρκία, σε κάποια σημεία τους επικαλύπτουν ελληνικό εναέριο χώρο και πως με τις περιοχές αυτές παρεμποδίζονται οι πτήσεις εμπορικών και επιβατικών πτήσεων.

Επιπλέον, σήμερα προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ο οποίος αναφέρθηκε στη «Γαλάζια Πατρίδα», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η Τουρκία δεν θα απεμπολήσει κανένα δικαίωμά της στο Αιγαίο.

Αναφέρθηκε και στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, λέγοντας πως «με τη συμφωνία που υπογράψαμε με τη γείτονά μας χώρα στη Μεσόγειο, τη Λιβύη, έχουμε αναλάβει και συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε σημαντικές  πρωτοβουλίες στην περιοχή.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα