Ευρωπαία εισαγγελέας: Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια για τα Τέμπη – Η Δικαιοσύνη κάνει την έρευνα, απαντά ο Μαρινάκης

Ευρωπαία εισαγγελέας: Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια για τα Τέμπη – Η Δικαιοσύνη κάνει την έρευνα, απαντά ο Μαρινάκης

Μεγάλες διαστάσεις προσλαμβάνουν πλέον οι βαριές καταγγελίες, που διατύπωσε η ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, ότι το έργο της για την αποκάλυψη της αλήθειας για τα Τέμπη και την απόδοση δικαιοσύνης συναντά εμπόδια.

Σε συνέντευξή στο STAR Channel η εισαγγελέας περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ζήτησε την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Μαρινάκης: Μόνοι αρμόδιοι δικαστές και εισαγγελείς

Στην κυρία Κοβέσι απάντησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «την έρευνα στη χώρα μας την τρέχει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, είναι σε εξέλιξη, τρέχει με πολύ μεγάλες ταχύτητες, όπως πρέπει να γίνεται, σε σχέση με άλλες πολύ σοβαρές υποθέσεις που έχουν συμβεί στο παρελθόν, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στην έρευνα αυτή, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «θέλουμε το συντομότερο δυνατό, χωρίς να επηρεάζεται η ορθότητα και η αντικειμενικότητα της έρευνας, με τη μέγιστη δυνατή επιμέλεια και τα περισσότερα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει η δικαιοσύνη, να μάθουμε τις απαντήσεις.

Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει στο να χυθεί φως σε αυτή την υπόθεση, η βοήθεια είναι καλοδεχούμενη, είτε αφορά στο σκέλος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είτε το σκέλος της ελληνικής δικαιοσύνης. Όμως η Ελλάδα είναι ένα ανεξάρτητο κράτος-μέλος, με ανεξάρτητη δικαιοσύνη. 

Την κάθε προδικαστική έρευνα την κάνουν στο πλαίσιο της ανάκρισης συγκεκριμένοι εισαγγελείς και δικαστές στους οποίους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και αυτοί είναι οι μόνοι αρμόδιοι να πάρουν τις όποιες αποφάσεις ώστε να χυθεί φως σε αυτό το τραγικό δυστύχημα».

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα