ΣΥΡΙΖΑ: Εν αναμονή των αποφάσεων Γεροβασίλη για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Εν αναμονή των αποφάσεων Γεροβασίλη για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος

Εν αναμονή των αποφάσεων της Όλγας Γεροβασίλη για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος που θα σημάνει ένα γύρο εσωκομματικών εκλογών βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις και διεργασίες με στελέχη προκειμένου να οριστικοποιήσει τις κινήσεις της.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» δήλωσε: «Χρειάζεται ηγεσία που θα μπορεί να εγγυηθεί ενότητα διεύρυνσή κόμματος. Με αυτή την έννοια καλωσορίζω οποιαδήποτε υποψηφιότητα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, θεωρώ ότι η Όλγα Γεροβασίλη να εγγυηθεί στην ελληνική κοινωνία».

«Προτρέπω σε κάποιους επίδοξους αρχηγούς να μην βλέπουν τον απογευματινό ίσκιο τους και να τον περνούν για το μπόι τους, και σε κάποιους άλλους να ξεκαβαλικέψουν το καλάμι που πρόωρα καβάλησαν», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

Σε συνέντευξή του πάντως στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθαρίζει πως ήρθε για να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, να ηγηθεί μέχρι τις εθνικές εκλογές αλλά και να σχηματίσει κυβέρνηση

«Αυτός είναι ο ρόλος μου. Εάν ήταν να είχα εκλογεί μόνο για τις ευρωεκλογές να μου το είχανε πει πριν κατέβω για πρόεδρος του κόμματος! Ο πήχης είναι τόσο χαμηλά, που η πρώτη θέση για μας θα είναι να γίνει μια έκπληξη πάνω από τον πήχη. Εάν κάνουμε μια ανατροπή στις προσδοκίες, η πορεία για να γίνουμε κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη».

Εκτός κούρσας διαδοχής έθεσαν εαυτούς ονόματα που ακούστηκαν ως ενδεχόμενες επιλογές το τελευταίο διάστημα όπως οι Σωκράτης Φάμελλος και Διονύσης Τεμπονέρας

«Έχω ξεκαθαρίσει το καλοκαίρι ότι δεν ακολουθώ μια προσωπική διαδρομή και δεν έχουν σημασία για εμένα οι προσωπικές επιλογές αλλά οι συλλογικές. Με ρωτάτε αν συμφωνώ που άλλαξε το συνέδριο; Όχι δεν συμφωνώ», σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ενώ, ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές δεν έχουν ανάγκη επιβεβαίωσης. Αν χρειαστεί να κάνουμε στην άκρη για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε».

Αναπάντητο ερώτημα παραμένουν οι προθέσεις του Νίκου Παππά, ο οποίος εμφανίστηκε στο συνέδριο με ενωτική διάθεση.

«Ξεκινάμε από την επόμενη του συνεδρίου μας με σύμπνοια ελπίζω και αλληλοκατανόηση για την αναστροφή ενός δυσμενούς πολιτικού κλίματος και με στόχο στις ευρωεκλογές να κοπεί ο βήχας του 41% και του κάνω ό,τι γουστάρω», σχολίασε ο Νίκος Παππάς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε δημοσιεύματα, παραδέχθηκε ότι είναι ιδιοκτήτης εταιρείας με έδρα στο εξωτερικό, αδίκημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως όταν αφορά αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων, ωστόσο διευκρίνισε πως ενημερωθεί σχετικά από τους δικηγόρους του για τα περαιτέρω.

«Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής. Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος».

Οι εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται μέχρι και την Κυριακή.

Σε θέσεις «μάχης» τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα

Σημειώνεται πως σήμερα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της η Όλγα Γεροβασίλη όσον αφορά την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ενώ οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν τον Γιώργο Καραμέρο να θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, ο βουλευτής ξεκαθάρισε με ανάρτησή του πως δεν θα σκέπτεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα