Σε πολεμικό κλίμα ανεβαίνουν στο ρινγκ Κασσελάκης και Γεροβασίλη - Οι συμμαχίες, ποια στελέχη τους στηρίζουν

Σε πολεμικό κλίμα ανεβαίνουν στο ρινγκ Κασσελάκης και Γεροβασίλη - Οι συμμαχίες, ποια στελέχη τους στηρίζουν

Η αντίθεση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Πολεμική ατμόσφαιρα. Η κεντρική σκηνή του Τάε Κβον Ντο άδεια, με όλο το ενδιαφέρον να έρχεται από το παρασκήνιο. Οι δυο πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ όλη την ημέρα ακονίζουν τα μαχαίρια τους και χαράσσουν τη στρατηγική τους για αύριο Σάββατο. Από αυτό θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας. Η Όλγα Γεροβασίλη ετοιμάζεται με την σειρά της να σηκώσει το γάντι που πέταξε ο Κασσελάκης το βράδυ της Πέμπτης όταν ζητούσε «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε». Όλα δείχνουν πως αντίπαλος του Κασσελάκη θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη.

Οι εσωτερικές διεργασίες ενόψει των εσωκομματικών εκλογών που ανακοίνωσε χθες ο Κασσελάκης από το Συνέδριο του κόμματος δείχνουν πως η Όλγα Γεροβασίλη θα τεθεί απέναντι του στην εσωκομματική αναμέτρηση και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μια υποψηφιότητα που αναμένεται να στηρίξει με τον δικό του τρόπο και όπως επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα σήμερα η Όλγα Γεροβασίλη συναντήθηκε στη Βουλή με τον Διονύση Τεμπονέρα. Λίγο αργότερα, από το βήμα του Συνεδρίου, ο Τεμπονέρας έδειξε πως παραμερίζει και δίνει τον χώρο στην Όλγα Γεροβασίλη, ώστε να είναι μοναδική υποψήφια απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. Παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε» τόνισε ο Διονύσης Τεμπονέρας στην ομιλία του ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Το σύνθημα της εσωκομματικής αναμέτρησης

Ωστόσο, ακόμη νωρίτερα, από χθες το βράδυ δηλαδή, είχαν αρχίσει να «τρέχουν» οι εξελίξεις, αμέσως μετά το σύνθημα της εσωκομματικής αναμέτρησης που έδωσε ο Κασσελάκης με την ομιλία του. Και αυτό καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ολονυχτία 7+1 στελεχών προέκρινε την Όλγα Γεροβασίλη ως την ενδεδειγμένη επιλογή απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την νέα εσωκομματική αναμέτρηση της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες χθες το βράδυ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου είχαν συνάντηση οι Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος αλλά και οι δυο γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης. Στην σύσκεψη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πήρε μέρος και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος δεν έχει ξεκαθαρίσει που θα γείρει τη στήριξη του, ωστόσο, η εικόνα που υπάρχει θέλει ένα κομμάτι της βάσης του να στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η σύσκεψη προέκρινε πως η Όλγα Γεροβασίλη είναι το πρόσωπο εκείνο που μπορεί να μπει απέναντι στον Κασσελάκη. Αργότερα, προς τα μεσάνυχτα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως την κάλεσαν να συμμετάσχει και εκείνη στη σύσκεψη. Εκείνη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζήτησε να ζυγίσει τα δεδομένα και να διερευνήσει τις προθέσεις και άλλων στελεχών. Σήμερα όπως έγινε γνωστό είχε σειρά επαφών με στελέχη όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας και λίγη ώρα μετά ο ίδιος προανήγγειλε από το βήμα του Συνεδρίου πως δεν θα είναι υποψήφιος στην εσωκομματική κούρσα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του, περπατώντας στους χώρους του Συνεδρίου και συνομιλώντας με συνέδρους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο στούντιο του Κόκκινο 105,5 στις εγκαταστάσεις του Ταε Κβον Ντο που διεξάγεται το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαι ο τελευταίος που είμαι κολλημένος σε καρέκλα» δήλωσε ο Κασσελάκης, τονίζοντας πως θέλει να προσφέρει στην Ελλάδα ως πρόεδρος ενός κόμματος, ανεξάρτητο από συμφέροντα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με νομιμοποίηση των μελών, από ένα «κόμμα που μπορεί να ενώσει όλο τον προοδευτικό κόσμο».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Ελάτε να χτίσουμε την προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η Ελλάδα, η Ευρώπη». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την ανάγκη να δοθεί στα μέλη του κόμματος η δυνατότητα να συμμετέχει στην παραγωγή πολιτικής. Αναφερόμενος μάλιστα στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως θα «ταιριάξουν το κόμμα με την κοινωνία», τονίζοντας ότι «η μεγάλη προοδευτική συμμαχία θα δώσει εναλλακτική».

Σε κάθε περίπτωση σημείο σύγκρουσης αναμένεται να αποτελέσει η ημερομηνία και ο τρόπος διεξαγωγής της προεδρικής εκλογής. Ο Κασσελάκης έχει μιλήσει ήδη για τετραπλές κάλπες, στελέχη κοντά του έχουν αφήσει να εννοηθεί πως η πρόθεση του είναι για το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαρτίου. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν είναι σίγουρο πως δεχτεί η άλλη πλευρά. Σε αυτή την περίπτωση τα φώτα στρέφονται στις ψηφοφορίες την Κυριακή και πως θα εξελιχθεί και καταλήξει αυτή η συζήτηση.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα