ΣΥΡΙΖΑ: Τετραπλές εκλογές ανακοίνωσε ο Κασσελάκης – Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Τετραπλές εκλογές ανακοίνωσε ο Κασσελάκης – Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα

Η «φωτιά» που άναψε ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται πυρκαγιά με τον Στέφανο Κασσελάκη να προτείνει στην ομιλία του την πρώτη μέρα του συνεδρίου τέσσερις κάλπες: Για πρόεδρο, Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές και Οργανώσεις λέγοντας.
Με μία ηχηρή παρέμβαση, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παίρνει θέση στα τεκταινόμενα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, παροτρύνοντας τον Στέφανο Κασσελάκη να απευθυνθεί στη βάση, δηλαδή στα μέλη του κόμματος που τον εξέλεξαν πρόεδρο, και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα
Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας, κάνει μία αναδρομή αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη διπλή ήττα στις εθνικές εκλογές, τονίζοντας πως  ήθελε με τη στάση του να προκαλέσει «ένα ηλεκτροσόκ ανάταξης στον κλονισμένο οργανισμό του κόμματος, που βρέθηκε μπροστά σε μια απρόσμενη σε εύρος ήττα, ώστε να συνέλθει σύντομα».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως οι διεργασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι σαν να έχουμε γυρίσει την πλάτη στην κοινωνία, αν και μιλάμε συνεχώς για την ανάγκη της ενίσχυσης των δεσμών μας με αυτή. Αυτό που φαίνεται είναι μια εσωτερική διαπάλη, που αφορά περισσότερο προσωπικές σκοπιμότητες και λιγότερο την κοινωνία», τονίζει χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλους, τόσο στον πρόεδρο όσο και στα στελέχη, χωρίς να κατονομάζει τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Φαινόμενα ιδιοτέλειας, ναρκισσισμού, παραβίασης των αρχών της συλλογικότητας και της συντροφικότητας, έχουν παραλύσει τον κομματικό οργανισμό. Με αποτέλεσμα η εικόνα που εκπέμπεται να είναι πως αδιαφορούμε για την κοινωνία και για το αποτέλεσμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης», υπογραμμίζει.

Και προσθέτει: «Αδιαφορούμε αν η κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί συνθήκες απουσίας αντιπολίτευσης, ανεξέλεγκτης διακυβέρνησης και άρα εν τέλει και κρίση δημοκρατίας. Και η αδιαφορία αυτή δεν αφορά έναν, αφορά πολλούς».

Πότε θα γίνουν οι τετραπλές εκλογές
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά, απαντώντας στους εσωκομματικούς διαφωνούντες και σηκώνοντας το γάντι που του πέταξε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας για προσφυγή στη βάση επεσήμανε: «βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» υπογραμμίζοντας πως «εγώ πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι. Θα κριθώ – και πολύ σκληρά – στις πρώτες εθνικές εκλογές».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε δύο εβδομάδες από την προκήρυξη των εκλογών αυτές θα πρέπει να διεξαχθούν, συνεπώς οι πιθανές ημερομηνίες είναι μεταξύ 10 – 15 Μαρτίου.

Ωστόσο, προκρίνεται η ημερομηνία στις 10 Μαρτίου, καθώς θεωρητικά στις 13 Μαρτίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να καταταγεί στον στρατό, ώστε να ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία.

Κασσελάκης:«Προσφεύγω στις ρίζες μου, στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ»
 
Ποιοι θα βρεθούν απέναντι στον Κασσελάκη
Τα ονόματα που ακούγεται έντονα ότι θα βρεθούν απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη διεκδικώντας την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος αποπέμφθηκε από επιστημονικός σύμβουλος του προέδρου του κόμματος, και το δεύτερο όνομα είναι του Σωκράτη Φάμελλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα