Τέμπη: Εξηγήσεις Κόκκαλη για την ερώτηση στον επιζώντα στην Εξεταστική – Όλα όσα είπε στον Realfm 97,8

Τέμπη: Εξηγήσεις Κόκκαλη για την ερώτηση στον επιζώντα στην Εξεταστική – Όλα όσα είπε στον Realfm 97,8

Εξηγήσεις έδωσε ο Βασίλης Κόκκαλης για τα όσα έγιναν στην Εξεταστική Επιτροπή με αφορμή την ερώτηση στον επιζήσαντα του δυστυχήματος των Τεμπών, Ανδρέα Αλικανιώτη σχετικά με μια τούρτα σε σχήμα βαγονιού τρένου που είχε ανεβάσει στα social media στα γενέθλιά του.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Κόκκαλης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή και του Μάνου Νιφλή εξήγησε τι ακριβώς συνέβη.

Όπως είπε ο κ. Κόκκαλης, «του επέβαλα την ερώτηση. Ο μάρτυρας είπε ότι την περίμενε αυτή την ερώτηση για να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις σε αυτούς που αδίκως τού επιτέθηκαν».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «έκανα την ερώτηση καθώς δέχτηκα σχόλια από συγγενείς θυμάτων ότι κακώς είχε ανεβάσει τη συγκεκριμένη φωτογραφία με την τούρτα σε σχήμα τρένου που έγραφε Hellenic Train. Οφείλω να υποβάλω ερωτήσεις και του έδωσα τη δυνατότητα να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις. Μάλιστα ο ίδιος είπε ότι “την περίμενα αυτή την ερώτηση και θέλω να την απαντήσω για να δώσω εξηγήσεις”. Δέχτηκε απειλές και τού έδωσα τον χώρο να απαντήσει, να διευκρινίσει».

Σε ερώτηση γιατί και από ποιους προκλήθηκαν αντιδράσεις, ο κ. Κόκκαλης απάντησε ότι «οι αντιδράσεις προκλήθηκαν από τους βουλευτές της ΝΔ και σώπασαν αυτόματα όταν ο μάρτυρας είπε ότι την περίμενε την ερώτηση και ότι ήθελε να απαντήσει».

Ο κ. Κόκκαλης διευκρίνισε ότι αποχώρησε από την Εξεταστική Επιτροπή όταν τελείωσε η σειρά του και έφυγε για να πάει σε άλλη Επιτροπή.

Η μαρτυρία του φοιτητή στην εξεταστική για τα Τέμπη – «Καιγόμουν από τις λαμαρίνες»

«Σηκώθηκα γρήγορα γιατί καιγόμουν από τις λαμαρίνες. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και τα τζάμια ραγισμένα. Μαζί με ένα άλλο παιδί βγήκαμε έξω και πήραμε ανάσες, και ξεκίνησα να βοηθήσω άλλους που ήταν μέσα στο τρένο. Ίσως 50 άτομα να ήταν μέσα» είπε αρχικά.

Μεταξύ άλλων σύμφωνα με την ΕΡΤ, περιέγραψε για τη μοιραία βραδιά: «Μιλούσα στο κινητό για να έρθουν να με πάρουν. Μόλις είχα γυρίσει από το κυλικείο και είχα καθίσει, μετά έγινε η πρόσκρουση. Έκλεισαν όλα τα φώτα, το μόνο φως που υπήρχε ήταν από τους σπινθήρες και τις φωτιές. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τον φακό των κινητών τους για να έχουν φως. Συνειδητοποιήσαμε πώς ήμασταν αναποδογυρισμένοι».

«Χρειαζόταν να σκαρφαλώσεις στα παράθυρα για να βγεις έξω. Ορισμένοι τραυματιστήκαμε για να πεταχτούμε έξω από το τρένο» τόνισε.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα