Ναπολέων Μαραβέγιας: Οι Έλληνες θέλουν τα παιδιά τους στα πανεπιστήμια, ας γίνουν και τεχνίτες (video)

Ναπολέων Μαραβέγιας: Οι Έλληνες θέλουν τα παιδιά τους στα πανεπιστήμια, ας γίνουν και τεχνίτες (video)

«Ιδιαιτερότητα» χαρακτήρισε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής στο δημόσιο ΕΚΠΑ, Ναπολέων Μαραβέγιας, το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να αποκτούν ανώτατη εκπαίδευση, φοιτώντας στα Πανεπιστήμια.

Ο γνωστός καθηγητής, που έχει μάλιστα διατελέσει και αναπληρωτής πρύτανης, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της ίδρυσης και ιδιωτικών πανεπιστημίων λέγοντας:

 «Δεν είναι σωστό η Ελλάδα να είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει μείνει χωρίς ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και το κάνουμε και μεγάλο θέμα. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε όλες τις χώρες είναι μια μικρή μειοψηφία, δεν είναι το κρίσιμο ζήτημα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε πάρα πολλές άλλες χώρες» είπε αρχικά.

Και συνέχισε:

 «Σε μας βέβαια υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Ποια είναι αυτή; Ότι η ελληνική οικογένεια θέλει να στέλνει τα παιδιά της στο πανεπιστήμιο. Σχεδόν όλα τα παιδια που τελειώνουν το λύκειο, σχεδόν όλα πάνε στο πανεπιστήμιο ενώ σε άλλες χώρες πάνε ούτε τα μισά»

«Βέβαια η επαγγελματική εκπαίδευση προσπαθεί τώρα να προχωρήσει λίγο με τον νέο νόμο, πάει κάτι να γίνει» είπε στη συνέχεια ο Ναπολέων Μαραβέγιας.

 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναπολέων Μαραβέγιας στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 ήταν υποψήφιος στην περιφέρεια Κεφαλληνίας με τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί, ενώ το όνομα του ακούγεται έντονα για το Ευρωψηφοδέλτιο της κυβερνώσας παράταξης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα